REVIEW

Jack Jones


Rene Smit | 23 december 2002

Jack Jones paints a Tribute to Tony Bennett

Uit het rijke assortiment cd’s van Linn kies ik op de gok de hierboven genoemde cd. De muziek die Tony Bennett maakt spreekt me wel aan dus ben ik benieuwd wat de voor mij onbekende Jack Jones hier van maakt.

De lay out van het cd hoesje is een fraai  verlengstuk van de titel, de  hoofden van zowel uitvoerende als geerde artiest staan in ruwe felgekleurde penseelstreken afgebeeld. Een zoektocht naar de achtergrond en carrière van Jack Jones levert behoorlijk wat informatie op en ik denk dat zeker de wat oudere onder ons de naam zullen kennen. De in 1938 in Los Angeles geboren Jack Jones begon zijn carrière toen hij in 1961 zijn eerste platencontract tekende bij Kapp Records. In de jaren 60 had hij een aantal hits en won 2 Grammy’s. Voor de meeste onder ons zal hij echter waarschijnlijk het meest bekend zijn van de door hem gezongen tune van de populaire jaren 80 tv-serie “The love boat”.         

Jack Jones, zelf duidelijk pop vocalist, wordt op deze cd bijgestaan door een jazz trio bestaande uit Mike Renzi op piano, tevens de arrangeur van alle stukken, Craig Nelson op bas en Jimmy Blakemore op drums.
Logisch gevolg hiervan is dat alle nummers op deze cd zich bewegen op het randje van pop en jazz.
De veertien tracks op deze cd, waaronder de klassiekers “ I left my heart in San Francisco”, “For once in my life” en “Shadow of your smile” worden met veel gevoel voor stijl ten gehore gebracht. Hoewel Jack Jones dicht bij de stijl en uitvoering blijft van Tony Bennett weet hij toch een eigen stempel op de liedjes te drukken waardoor het niet een goedkope cover cd wordt.

Ook deze cd blinkt weer uit qua geluidskwaliteit zoals ik inmiddels van het Linn label gewend ben.  Gelukkig heeft men zich niet laten verleiden tot het extra aanzetten van de laagweergave in de mix om midisets “vol” te laten klinken.
Alles is heerlijk uitgebalanceerd en vocalen en instrumenten zijn echt een geheel.

Met “A Tribute to Tony Bennett” heeft Jack Jones een perfecte cd afgeleverd vol met heerlijke easy listening pop klassiekers. Voor zowel pop als jazz liefhebbers is dit een cd die zeker het beluisteren waard is. Zachtjes op de achtergrond bij een romantisch  candelight diner of  luidkeels meezingen met “For once in my life”, beide is mogelijk met deze smaakvolle tribute cd.

Over de cd
www.linnrecords.com
AKD104     

EDITORS' CHOICE