REVIEWSony-vM

Sony DVP-NS705V vM


René van Es | 02 november 2003 | Sony-vM

Sony DVP-NS705V-vM en DVP-NS705V - Met en zonder Audioart modificatie

Wie de handen ineen slaat met een partner is sterker dan twee individuele zakenmensen. Dat moeten een paar ondernemers hebben gedacht toen… zij Audioart (= Van Medevoort) benaderden om een modificatie te bespreken van de Sony DVP-NS705V dvd/sacd/cd speler. De aanleiding was de succesvolle verkoop van de gemodificeerde Philips DVD936SA-vM en SACD1000-vM.

De Sony-vM was snel geboren en de eerste exemplaren vlogen de winkel uit voor ik beslag konden leggen op een origineel exemplaar en een gemodificeerde speler. Zie hier wat ik denk van de modificatie.

Sony DVP-NS705V van Medevoort (c) Xingo

Sony DVP-NS705V zonder modificatie

DVP-NS705V zonder en met

Staat u mij toe vanaf hier de Sony te benoemen als 705. De 705 is een DVD speler die ook gewone cd’s speelt en SACD’s. Het laatste medium in zowel multi-channel als in stereo.

Het gaat te ver om elke mogelijkheid van de Sony te benoemen, de handleiding staat bol met opties die via overzichtelijke menu’s te voorschijn te toveren zijn. Neemt u maar van mij aan dat alles maar dan ook alles instelbaar en regelbaar is. Dat zelfs de data rate van geluid en beeld te voorschijn te toveren is etc etc.

Aansluitingen zijn ruim voorzien op de achterzijde. Te vinden zijn een coax en optical digital out, 5.1 analoge uitgang voor SACD en DVD-Video, stereo uit voor CD, SACD, DVD-Video, beeld via Composiet en S-Video en last but not least een scart aansluiting. De voorzijde kenmerkt zich door een overzichtelijke opstelling van de bedieningsorganen en de display die alles laat zien wat u instelt. De afstandsbediening is goed en gemakkelijk in gebruik, zelfs in een donkere ruimte. Met de afstandbediening zet u desnoods ook de (Sony) tv uit.

Sony DVP-NS705V van Medevoort (c) Xingo
Een overzicht van de aansluitingen op de achterzijde

Volgens opgave speelt de 705 SACD stereo en multi channel, alle cd’s, alle DVD-Video’s, VCD, MP3, CD-RW, CD-ROM en CD-R. Ook multi sessie cd’s zijn afspeelbaar mits, en dat geldt voor meer van de opgesomde formaten, de cd voldoet aan bepaalde voorwaarden. Voor de goede orde, de 705 speelt geen DVD-Audio formaten.

Sony DVP-NS705V van Medevoort (c) XingoDe 705 gaat in de standaard vorm naar Van Medevoort om te worden aangepakt. Uiterlijk is de modificatie herkenbaar aan een sticker op de voor en achterzijde. Meegeleverd wordt een certificaat dat zorg draagt dat de garantie in stand blijft. Sony staat achter de modificatie en de Sony dealers zullen in voorkomende garantie gevallen meewerken aan reparatie.

Als de 705 van vM opengaat valt eerst de plaat bitumen op die tegen de dunne bovenplaat is geplakt. Vervolgens zie je dat op de print met de analoge uitgangen de nodige extra condensatoren zijn aangebracht. Opamps die het uitgangssignaal verwerken zijn gebufferd met elco’s en andersoortige condensators. Veel meer kan ik niet ontdekken zonder de gehele speler te slopen. Bovendien telt voor mij minder de aanwezigheid van een componentje dan de uitwerking van de modificatie.

De speler kost kaal 299 euro en in de vM versie 399 euro. Wie het eenvoudige rekensommetje doet door de extra componenten te tellen komt verkeerd uit. Telt u ook mee de kosten om de speler te vervoeren, uit elkaar te halen, aan te passen, te testen, dicht te maken, weer in te pakken en dan retour te zenden. Bovendien wil de belasting dienst graag vangen over het meerwerk en willen ook de mensen van vM een hap kunnen eten. Ook als ze bezig zijn met research want modificeren is één, weten wat je modificeert is iets heel anders.

Sony DVP-NS705V van Medevoort (c) Xingo Sony DVP-NS705V van Medevoort (c) Xingo
Aanpassingen op de print: rechts de gemodificeerde speler

EDITORS' CHOICE