REVIEW

Tacker – Addiction


Michel Wanner | 17 juni 2004

Tacker is de nieuw band van de in medialand niet geheel onbekende Eric Corton. De acteur (o.a. Wodka and Lime)  van origine is een veelzijdig man en presenteert bij BNN op radio 2 en 3FM. Daarnaast schrijft hij songs voor diverse bands en toerde hij de afgelopen twee jaar met zijn eigen trio door het land.

TACKER – AddictionMeneer Corton vond echter dat het tijd was voor iets nieuws en schreef 12 nieuwe nummers in een half jaar tijd waarna hij op zoek ging naar een nieuwe band. Dat werd dus Tacker en dit kwartet bestaat naast zanger/gitarist Eric uit gitarist Roland Dirkse (ex-Anouk, ex-Chris Zeegers), drummer Andre Kemp (ex-Billy the Kid, ex-Kane) en bassist Peter Kennedy.

De behoorlijk hoog van de toren blazende biografie schept hoge verwachtingen en die worden gedeeltelijk waargemaakt. Een reclamefolder is tenslotte ook meestal een verheerlijking van de realiteit. Parallel Universe is een origineel openingsnummer (intro Prologue niet meegerekend) en doet meteen verlangen naar meer. Inner Dinner is een aardig Foo Fighters-achtig nummer en ook Hotter Than The Sun komt goed mee. De single What The Fuck (met bijbehorende Amsterdamse Bos-video) doet mij enigszins aan Robert Palmer denken en dat is positief bedoeld. Helaas wordt het behoorlijk sterke begin van de cd niet tot het einde volgehouden en de 2 ballads Broken en Shine hadden wat mij betreft alleen voor vrienden en bekenden gereserveerd mogen blijven. Verder kan de zang mij niet altijd bekoren, want hoewel het Engels van Eric natuurlijk prima is, komt de sound van de band als geheel vaak ‘Nederlands’ over en dat is geen compliment. Wellicht dat het live allemaal wat minder opvalt. Muzikaal staat Tacker als Fort Knox, maar dat mag je ook verwachten met deze gevestigde namen. Na de matige nummers On The Beach en Spinnin’ On stijgt het peil op Inflammable (ook weer een beetje richting Foo Fighters) en Fahrenheit Delight (instrumentaal) gelukkig weer naar een behoorlijk niveau.

Hoewel Tacker pas sinds 2003 bestaat heeft de groep al een aardig curriculum vitae: Bospop, Vlietpop, het hoofdpodium van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, het voorprogramma van Therapy? en support-act van Danko Jones. Met al deze referenties zal Tacker zelf binnenkort waarschijnlijk een gevestigde naam zijn in het clubcircuit.

 

Aanvullende infomatie:
12 tracks, 41:20
Label: Suburban Records
Distributie: Suburban
Websites: www.tacker-music.com      www.suburban.nl

EDITORS' CHOICE