REVIEW

Luis Miguel - Grandes Exitos


Timo Schuurbiers | 27 april 2006

Eén van de grootste Mexicaanse artiesten van de laatste 15 jaar die in geheel Zuid Amerika beroemd is (geworden). Vele Latijns Amerikaanse Grammy Awards heeft gewonnen en meerdere succesvolle albums achter zijn naam heeft staan. Fanclubs over de hele wereld. Zelfs tot aan Japan toe. Op dit verzamel album staan zo’n beetje al zijn grootste hits (eigen nummers, maar ook een aantal covers vertaald naar het Spaans) afkomstig van zijn 17 Albums, maar klopt dat wel?

Luis Michel‘Grandes Exitos’ telt vanaf het album ‘Soy Como Quiero Ser’ (1987), terwijl zijn 1e album met de mooie naam ‘El Sol’ toch echt uit 1984 komt. De 8 albums gemaakt tussen 1984 en 1987 komen uit de stal van de concurrent EMI Capitol. Dat betekent dus dat deze Miguel zelfs 25(!) albums achter zijn naam heeft staan. In 1984 was de kleine Miguel pas 14 jaar.

Hoewel ik maar een paar zinnen Spaans spreek, kan ik er toch wel uit opmaken dat Miguel vooral over de liefde zingt. Er zullen mensen zijn die dit genre als liftmuziek beschouwen. Er zijn ook mensen die hier helemaal van uit hun dak gaan. Als dat in een lift gebeurt, kun je jezelf afvragen welke betekenis er op dat moment aan ‘uit je dak gaan’ wordt gegeven.

Maar met de zomer in het vooruitzicht is deze CD altijd een aanwinst, want met de barbecue aan, vrienden aan je rechterkant en een hamburger in je linkerhand is een fles Spaanstalige liftmuziek altijd goed te versmaden. Of de fles ook houdbaar blijft in de herfst en wintertijd is de vraag.


Aanvullende informatie:
Disc 1: 16 tracks, 63:54
Disc 2: 16 tracks, 55:25
Label: WEA
Distributie: Warner
Links: www.luismiguelsite.com, www.love-that-luis.com

EDITORS' CHOICE