REVIEWSonic T-Amp

Sonic Impact Super T-Amp

Velen onder u kennen waarschijnlijk het Amerikaanse online audio magazine Six Moons wel. Voor degene die Six Moons nog niet kennen, op Six Moons zie je vaak excentrieke audio die je in de mainstreambladen zelden ziet. Via Six Moons liep HiFi.nl een eigenzinnig miniversterkertje tegen het lijf: de Sonic Impact Super-T amp. Deze versterker is een opwaardering van de 30 dollar kostende plastic versie.

De hier geteste Super-T versie kost 190 euro en heeft als extra, ten opzichte van de standaard versie, een aluminium kast, vergulde ingangen en een kwaliteitspotmeter. Het kastje heeft een vorm die doet denken aan producten van 47 Labs, Red Rose en Vincent. Het is klein, meet 80mm x 180 mm x 228 mm en je tilt hem met twee vingers op. De trafo is buitenboord gehouden en voorziet de versterker van 12 Volt.

Bij het uitpakken kwam ik een kabeltje met een interne zekering tegen om de versterker aan te sluiten op een batterij of accu (auto?). De meegeleverde interlink en luidsprekerkabels zijn van Hema-kwaliteit. De verlichting hier in huis heeft betere bekabeling. Intern is de Super-T voorzien van dezelfde ”kwaliteitskabels”, of kan ik hier beter spreken van snoeren. Met dit soort bekabeling zijn hoge stromen al een onmogelijke opgaaf. Ik heb de versterker opengemaakt en tot mijn verrassing kwam ik één print tegen die met een overdaad aan lijm vastgemaakt is. De print bevat standaard onderdelen met in het midden een schakel IC en zeer krap bemeten voedingselco’s. Hoewel het kastje klein is, is er nog een zee van ruimte over.
Aansluiten is een fluitje van een (euro)cent. De uitgangen voor de luidsprekerkabels zijn van goede kwaliteit evenals de vergulde cinch ingangen. Helaas kan er maar één bron aangesloten worden. Inderdaad; je kunt alleen maar je cd speler, je tuner, of een ander apparaat met een uitgangsspanning van ongeveer 2 Volt aansluiten. Niet bepaald een overdaad aan ingangen dus en daar heb ik al een probleem. Wat moet ik met een versterker waar ik mijn apparatuur niet op aan kan sluiten (Nou Jakob, er zijn ook puristen die daar wel voldoende aan hebben hoor - red.)?

Omdat de Sonic Impact volgens het manual niet meer dan 15 Watt aan 4 Ohm geeft (in de praktijk nog minder zelfs) én ook nog een zeer kleine voeding heeft, heb je speakers nodig met een hoog rendement. Begrijp me niet verkeerd; ik heb helemaal niets tegen versterkers met een laag wattage. Integendeel, veel amps met weinig power kunnen in combinatie met de juiste speakers erg goed klinken. Vooral lichtgewicht buizen versterkers tussen de 3 en 15 Watt klinken vaak onvoorstelbaar levendig en muzikaal.

EDITORS' CHOICE