REVIEW

K the I??? –Broken love letter


Timo Schuurbiers | 14 december 2006
Wat een verschrikkelijke herrie komt hier zonder enige aankondiging mijn huiskamer binnen denderen, of heeft het gewoon met mijn leeftijd te maken? De titel van de eerste track heet niet voor niets (excuse my French): “Miss Gof…ckyourself”. Track 2: “Liza Minnelli”. Bestaat er een verband tussen track 1 en track 2 of is het gewoon kunst?

K the I??? –Broken love letterOh Liza, oh Liza Minelli
ready and willing/The penicillin
hasn’t even kicked in yet

Dit is zijn tweede album waar K-The-I??? voornamelijk vertelt over zijn gebroken hart(en). En dat zijn er aardig wat geweest zo te horen. Dat gegeven is op zich natuurlijk niet zo bijzonder, want liefdesperikelen zijn vaak de basis van een muzikaal avontuur.

Maar hoe wordt het uiteindelijk beleefd? Jan Smit’s interpretatie van Cupido is natuurlijk wat anders dan de wijze waarop K-The-I??? communiceert, maar de essentie blijft hetzelfde. Zonder liefde is er geen muziek.

K the I??? –Broken love letterVolendam is trouwens ook geen Massachusetts. Want daar komt onze K-The-I??? vandaan. “Broken Love Letter”. Je moet er even doorheen, maar luisteren naar poetische, met zelfspot omklede teksten in combinatie met snoeiharde tegendraadse, ruwe, originele beats én ook nog een aantal fascinerende samples, kan mij wel bekoren. P.s. DJ Shortrock scratcht er op een aantal tracks flink –en niet onverdienstelijk- op los. Dat u het even weet.


Aanvullende informatie:
tracks: 12 tracks, 43:09
Links: www.mushrecords.com/artist.php?ARTID=75, www.myspace.com/kthei
Label: Mush
Distributie: Konkurrent

EDITORS' CHOICE