REVIEWPhilips

Philips SHE9700 In-ear


Eric de Boer | 27 september 2007 | Philips

Algemene beschrijving

Buisvormig ontwerp met een hoek

Na grondig onderzoek van de gehoorgang hebben we deze ergonomisch ontworpen Angletube-hoofdtelefoon ontwikkeld. Deze is geschikt voor iedereen. Het geluid wordt rechtstreeks naar het trommelvlies geleid, wat zorgt voor een storingsvrij geluid.

Klik hier voor een vergrote afbeelding


Product bespreking

De wereld wordt mobieler. Telefonie buitenshuis is geheel ingeburgerd, internet is overal te bereiken en de kinderen worden tijdens een lange autoreis zoet gehouden met het kijken van een dvd op de achterbank van de auto. Wat vijftien jaar geleden zeldzaam was of nog niet eens bestond, wordt nu als gewoon ervaren. Ook geluid is portable geworden. Voor diegenen die portable en privé willen genieten van audio, heeft Philips een nieuwe lijn portable hoofdtelefoons uitgebracht. Ik testte het topmodel uit de reeks, de SHE9700 oordoppen.

Om zo natuurlijk mogelijk weer te kunnen geven, zijn de SHE9700 anders van ontwerp dan conventionele oordopjes. De vorm verloopt niet geheel recht, maar met een schuine hoek. Dit gebogen akoestische kanaal – door Philips Angletube genaamd -  sluit aan op de natuurlijke vorm van de menselijke gehoorgang, zodat de geluidsgolven uit de luidspreker direct en zuiver op het trommelvlies worden geprojecteerd. Vrij uniek, dus. De samenstelling van de 8,6 mm grote luidspreker zelf bestaat uit een open akoestisch systeem, opgebouwd vanuit een Neodymium magneettype. De impedantie bedraagt 16 ohm, de gevoeligheid is 103 dB en het frequentiebereik loopt van 6 tot 23500 Hz. Dus ook basweergave is gegarandeerd volop aanwezig. Philips levert de hoofdtelefoon met een opbergetui, een verlengsnoertje en drie verschillende sets oordopjes van zacht siliconenmateriaal om voor bijna ieder oortype een goede pasvorm te bieden.

Ik vervang de standaard oordopjes van mijn Apple iPod Nano door die van Philips en neem de tijd om de oordopjes in te laten spelen. Na een paar dagen de mp3 speler op repeat te hebben gezet, kies ik het album “Death by chocolate” van de Hongaarse formatie De Phazz en rip de cd met 320 kbps. De muziek is een heerlijke jazz-funk-pop en soulmix met zang en samples, ondersteund door beats. Philips maakt de belofte van natuurlijke geluidsweergave en een volle bas waar. De hi-hats van het eerste nummer komen helder uit de oordopjes, de beat is vol maar niet storend hard of overdreven. Waarschijnlijk doen de Turbo Bass-openingen in de oordopjes eraan mee om zo’n lage basweergave te kunnen ervaren. Waar veel oordopjes laagweergave hol klinkend weergeven, levert deze set een strak en diep laag zonder noemenswaardige vervorming. Lopend naar buiten speelt het nummer “Something special” verder vanaf mijn iPod. Ondanks de niet al te hoge volumestand (je zit op deze afstand van je trommelvlies al heel snel boven de 90 dB, wat het gehoor niet erg ten goede komt) komen geluiden van buitenaf geheel niet door. Dit is te danken aan de siliconen rubberdopjes die –mits diep genoeg aangedrukt in de gehoorgang – prima afsluiten en de gebruiker alleen van muziekgeluid voorzien. Raar genoeg mis ik altijd wel het gevoel bij basgeluid, de bekende trillingen van woofers bij deze muzieksoort. Een compliment voor Philips.

De korte tijd dat ik de SHE9700 heb gebruikt zijn ze me goed bevallen. Philips richt zich met deze oordopjes op een grote markt waarop ze verre van alleen zijn. Directe concurrenten, ook qua geluid zijn de Sony MDR-NX1 met een draagkoord aan de oordopjes vast en de Sennheiser CX300. Qua laagweergave en draagcomfort wint Philips het in mijn optiek. Zorg wel dat de oordoppen diep genoeg in de gehoorgang zijn gedrukt voor het beste resultaat. Een gemiddeld draagbaar audio-medium komt met zulke oordopjes tot leven.

Klik hier voor een vergrote afbeelding


Belangrijkste kenmerken

Superzachte rubberen caps voor sensationeel comfort
Het ultrazachte rubberen materiaal op de rubberen caps is sensationeel aangenaam en past zich moeiteloos aan uw oor aan. Oortelefoons zijn nog nooit zo comfortabel geweest.

Gebogen akoestisch kanaal voor een gericht, nauwkeurig geluid
Het ontwerp van het gebogen akoestische kanaal lijkt op de menselijke gehoorgang, zodat de geluidsgolven uit de luidspreker precies en met het zuiverste geluid naar uw trommelvlies worden geleid.

Comfortabele siliconenrubberen oordopjes voor langdurig comfort
De oordopjes zijn van extra zacht siliconenmateriaal gemaakt dat sensationeel aangenaam aanvoelt en perfect in uw oor past. De oortelefoon zit zo comfortabel dat u deze gewoon niet meer wilt afzetten.

Ergonomisch oortelefoonontwerp voor het beste comfort en een goede pasvorm
De Angled Acoustic Pipe is ergonomisch ontworpen; de vorm van de gehoorgang is namelijk als uitgangspunt genomen. De pasvorm van deze oortelefoon is zo goed en comfortabel dat u gewoon vergeet dat u hem draagt.

Uitzonderlijke geluidsisolatie voor een hoogwaardig geluid bij een laag volume
U hoeft het volume niet hoger te zetten in een rumoerige omgeving. Het gebogen akoestische kanaal en de perfect afsluitende oordopjes verminderen de achtergrondruis aanmerkelijk. Zo krijgt u dezelfde geluidskwaliteit bij een lager volume en heeft de batterij een langere levensduur.

Het verlengsnoer biedt extra snoerlengte voor optimaal gebruiksgemak.
Dankzij het verlengsnoer hebt u extra snoerlengte, waardoor u meer vrijheid hebt om rond te lopen zonder de audiobron te hoeven dragen. Tevens kunt u de snoerlengte aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur.

Handig zakje met rits voor het netjes opbergen van hoofdtelefoon en snoer.
Het kleine, luxueus aandoende zakje met rits ziet er niet alleen hip uit, maar zorgt er ook voor dat uw hoofdtelefoon en het bijbehorende snoer netjes zijn opgeborgen wanneer u ze niet gebruikt.

Nauwkeurig afgestelde luidsprekers geven een breed frequentiebereik weer
De akoestisch afgestelde luidsprekerdrivers zijn met veel zorg ontworpen om het breedst mogelijke frequentiebereik in een opname te kunnen weergeven, waardoor u kunt genieten van de diepste bastonen en kristalheldere hoge tonen in elk muziekstuk waar u naar luistert

Turbo Bass-luchtopeningen zorgen voor de diepste en rijkste bastonen
Door de Turbo Bass-luchtopeningen wordt luchtcirculatie mogelijk voor een dieper en rijker basgeluid.


Meer informatie via deze produktsheet

Prijzen en beschikbaarheid
Philips SHE9700: adviesprijs 49,99 euro
www.philips.nl

 

MERK

EDITORS' CHOICE