REVIEW

Joss Stone - Introducing Joss Stone


Jan de Jeu | 31 oktober 2007

Het blijft wennen. Wanneer ik mijn ogen sluit hoor ik een volwassen stem van een negroïde vrouw die opgegroeid is in het getto van een grote Noord-Amerikaanse stad en die af en toe in de verte doet denken aan Janis Joplin.

Joss Stone - Introducing Joss StoneOpen ik ze vervolgens dan zie ik een blanke jongedame die nog steeds een Amerikaanse tongval heeft maar die, wanneer ze tussen haar nummers door tegen het publiek praat, onmiskenbaar Brits klinkt.

Na de twee gigantische successen ‘The Soul Sessions’ uit 2003 en ‘Mind, Body & Soul’ uit 2004 is ‘Introducing Joss Stone’ het derde album van deze 19 jarige schoonheid die op haar jeugdige leeftijd eigenlijk alles al meegemaakt heeft wat een artiest maar kan overkomen. Mijn angst dat dit gegeven desastreuze gevolgen zou hebben voor haar derde schijf is gelukkig niet uitgekomen. Stone beperkt zich niet uitsluitend tot soul maar voegt daar ook nog eens een fi kse portie R&B en disco aan toe.

Het is een funky dubbel lp geworden met een aantal echte pareltjes. Allereerst zijn dat de ballads ‘Bruised But Not Broken’ en ‘What Were We Thinking’. Direct gevolgd door het bekende ‘Tell Me ‘Bout It’ (I need a little lovin’ at least two times a day) met een backing van heerlijke percussie en vocals dat kant A afsluit. Gasten zijn Common, Lauryn Hill - in het uitstekende ‘Music’- en voetballer Vinnie Jones die het intro inspreekt voor ‘Change’, de opener van het album. Van deze dame kunnen we nog heel wat verwachten.

EDITORS' CHOICE