REVIEW

Afro-Cuban All Stars Present Felix Baloy - Baila Mi Son


Jan de Jeu | 22 november 2007

Juan de Marcos González werkte als muzikaal leider, componist, arrangeur en musicus mee aan ‘A Toda Cuba Le Gusta’, het album van de Afro-Cuban All Stars dat Ry Cooder inspireerde om samen met González ‘The Buena Vista Social Club’ te produceren.

Afro-Cuban All Stars Present Felix Baloy - Baila Mi Son‘Baila Mi Son, Afro-Cuban All Stars Present Felix Baloy’ is het derde All Stars album van González. Nadat hij in 2000 al uitgebracht is op cd brengt Pure Pleasure Records nu de 180 gram vinyl versie op de markt.
Centraal staat de Cubaanse sonero Felix Baloy die met zijn unieke rijke, sprankelende, ritmische en verleidelijke timbre behoort tot Cuba’s beste soneros. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat hij hiermee zijn eerste solo plaat maakte terwijl hij al meer dan veertig jaar zingt. Beter laat dan nooit zullen we maar denken want met deze lp maakt hij de juichende kritieken die zijn stem in de loop der jaren in Cuba ten deel viel meer dan waar. Ongeacht of het nu om een cha cha cha of een bolero gaat, steeds opnieuw klinkt zijn ervaring en zijn niet aflatende, nog steeds jeugdig aandoende, enthousiasme en grote vakmanschap door.

Datzelfde geldt voor de band die niet voor niets de naam All Stars draagt. Doorgewinterde musici die niet alleen ieder nuance, maar ook elke uitbarsting van zeer dansbare energie, met een fantastische timing en dito ritmegevoel voor het voetlicht weten te toveren. Het plezier spettert van deze plaat af. Caribische bigband muziek klonk nooit beter.

EDITORS' CHOICE