REVIEW

Vienna Teng - Warm Strangers


Jan de Jeu | 13 december 2007

‘Warm Strangers’ is het tweede album van Vienna Teng, artieste die ooit een klassieke piano opleiding volgde aan de Stanford University.

Vienna Teng - Warm StrangersHaar delicate pianospel is dan ook het eerste wat mij opvalt bij het draaien van de lp uitvoering van dit album. ‘My Medea’ klinkt bijvoorbeeld heerlijk.

Het tweede aspect dat de aandacht trekt is het feit dat het hier vooral om blijde nummers gaat. Enerzijds ervaar ik het als verfrissend dat deze dame nu eens niet gekozen heeft voor verdriet en melancholie maar als een liefhebber van melancholieke songs vind ik het aan de andere kant ook jammer. Tegelijkertijd denk ik dat de lichte stem van Teng zich inderdaad beter leent voor het optimistische oeuvre dan voor de meer zwaarmoedige variant. Misschien is dat ook wel de reden dat ik niet echt geraakt word door haar stem.

De prachtig poetische teksten zijn van een hoog niveau maar de stem blijft in mijn subjectieve beleving wat achter in doortekening en emotie. Qua tekst is het eerste langzame en dramatische nummer meteen al een hoogtepunt. Maar ook ‘Mission Street’ is wat dat betreft een kunststuk.
Een prachtige lp voor de liefhebber.

EDITORS' CHOICE