REVIEW

Genesis - Genesis


Jan de Jeu | 13 maart 2008

Genesis’, het uit 1983 daterende album van de gelijknamige groep, markeert een belangrijk punt in de geschiedenis van deze Britse rock formatie. Eigenlijk is dit de eerste plaat waarop het nieuwe Genesis te horen is.

Genesis - GenesisDe invloed van Peter Gabriel is definitief verleden tijd, net als het art rock imago van de groep. Wat resteert zijn voornamelijk makkelijk in het gehoorliggende, goed verkopende songs als Mama, That’s All, Home By The Sea, Illegal Alien en Taking It All Too Hard.

Van deze selectie spreekt de laatste me nog het meest aan, samen met die andere ballad It’s Gonna Get Better. Hoewel het repertoire uiteraard gedateerd is heeft de 2006 remix/remastering voor deze nieuwe uit twee discs ((sa)cd en dvd) bestaande release bij The Farm in Surrey de geluidskwaliteit naar een hoger plan kunnen tillen waarmee hij toch interessant wordt voor de vele fans die het origineel al in de kast hebben staan.

Voor hen is met name ook de dvd bedoeld. Daarop staan naast de audio tracks en de programma’s van enkele Genesis tours, de video’s van Mama, That’s All, Home By The Sea/Second Home By The Sea en het volslagen absurde Illegal Alien. Het meest interessant is wellicht het in 2007 opgenomen interview waarin Banks, Collins en Rutherford terugblikken op het ontstaan van het album dat volledig bedacht en opgenomen is in de eigen studio van de drie heren.

EDITORS' CHOICE