REVIEW

John Di Martino Romantic Jazz Trio - Music Of The Night


Jan de Jeu | 29 mei 2008
Het Japanse platenlabel Venus Records brengt in de - oorspronkelijk uitsluitend voor de Japanse thuismarkt bestemde - Hyper Magnum Sound LP Collection 24 Bit gemasterde opnamen van westerse, met name Amerikaanse, musici op 200 gram zware plakken zwart vinyl.

John Di Martino Romantic Jazz Trio - Music Of The NightDe platen zijn gestoken in twee binnenhoezen en op de buitenhoes staat veelal een aantrekkelijke dame, gefotografeerd in veertiger en vijftiger jaren stijl. Een naakte Venus siert het label van de schijf van John Di Martino’s Romantic Jazz Trio dat op ‘Music Of The Night’ acht selecties brengt uit ‘The Phantom Of The Opera’, ‘Chicago’, ‘Beauty And The Beast’, ‘Les Miserables’, ‘Cabaret’, ‘Little Night Music’ en ‘Cats’.

Andrew Lloyd Webber is nooit mijn favoriete componist geweest maar in de uitvoering van pianist John Di Martino, bassist Boris Kozlov en bassist Tim Horner klinken melodieen als het titelnummer en ‘All I Ask Of You’ toch wel zeer aangenaam en onderhoudend. Niet in de laatste plaats omdat deze heren echte vakmusici zijn en aan de opname - die op 25 en 26 september 2005 in The Studio in New York plaatsvond - alle aandacht besteed is.

Een prachtige audiofiel verantwoorde opname uitgebracht op een mooi label waarvan ik blij ben dat High Fidelity Discs het in zijn assortiment opgenomen heeft.

EDITORS' CHOICE