REVIEW

Tangarine - Between The Lines


Leo Wubbolt | 02 oktober 2008

Een beetje aandacht voor de noordelijke regio kan geen kwaad, dus vandaar dat in mijn lade ligt een schijf van het Drentse folk duo Tangarine. Eerlijk gezegd ligt het plaatje al een tijd klaar voor bespreking, te lang, want het nieuwe album is al in aantocht en zal 24 oktober van dit jaar uitkomen. De gebroeders Brink hebben sinds hun eerste boreling veel opgetreden; wat alleen maar goed kan uitpakken want op het podium groeit een band normaal gesproken naar de vorm voor het cruciale tweede album.

Aan media aandacht heeft het in ieder geval niet ontbroken, want naast Radio Drenthe en RTV Noord bleek de band een publieksfavoriet te zijn op het Flevofestival in een niet misselijke programmering.

Tangarine maakt vrolijke lichtvoetige liedjes zonder pretentie. De thema’s zijn religie, maatschappelijke perikelen en wat licht filosofische overpeinzingen.

De begeleiding is voornamelijk akoestisch, met gitaren prominent aanwezig, aangevuld met piano en wat lichte percussie.

Come On Honey en Lessons And Sermons spreken mij het meest aan in melodie , tekst en gebruikt instrumentarium, waarbij met name de laatste de strijkerpartij bekoort.

De mastering is voor Nederlandse begrippen goed te noemen, het geluid is fris en helder, hetzij wat dunnetjes, maar dat komt ook door de stemmen van de jongens.

Het is absoluut geen muziek met ballen, het is nogal netjes en braaf en naar binnen gericht; ik zou ze zo op de verjaardag van mijn schoonmoeder tussen de schuifdeuren van de voorkamer durven plaatsen. De visite zou het mooi vinden.

Ook het tweede album komt uit bij het fors aan de weg timmerende Dutch Recording Company uit Emmen.

Hopelijk lukt het de Brink brothers wat meer persoonlijkheid aan hun muziek te geven. Talent hebben ze zeker, maar dat alleen is niet voldoende in de boze buitenwereld.


Tangarine - Between the Lines.

DRC Records DRC12008.
www.tangarine.nl
www.drce.nl

EDITORS' CHOICE