REVIEWNaim Audio

Bentley Continental Flying Speed Spur met NAIM


Rob van Ginneken | 24 december 2008 | Naim Audio

De Bentley Flying Spur Speed. Zijn naam heeft de smaak van racewagens uit vervlogen tijden. Open snelheidsmonsters, die begeleid door het geluid van een huilende mechanische compressor en brullende uitlaatpijpen over het circuit van Le Mans raasden. De bestuurder zelden meer dan luttele meters van de eeuwigheid verwijderd.

De overeenkomsten met zijn moderne nazaat gaan verder dan je zou denken. De gesoigneerde uitstraling van de Speed - en zijn ambachtelijk afgewerkte interieur - werken namelijk bedrieglijk.

Bentley Continental Flying Spur Speed
(Foto: Bentley)

In het tjokvolle vooronder van de luxe full size limousine regeert een motorisch pretpakket. Een zesliter 12-cilinder in zogenaamde W-opstelling, die onder druk wordt gevoed door twee turbo’s. In deze nieuwe getunede uitvoering is dat goed is voor 610 paardenkrachten.

Het maakt de Speed tot zo ongeveer de snelste limousine ter wereld. Met een topsnelheid van 200 miles, ofwel 322 kilometer per uur. Maar veel indrukwekkender is zijn verbluffende dynamiek. Ondanks een gewicht van rond de 2,5 ton gaat de Bentley zo ongehoord hard van de plek dat zelfs dikke Porsches en Ferrari’s zich misschien twee keer moeten bedenken voor ze het duel aangaan. Elke inhaalspurt is ook in een oogwenk voorbij. Met een diepe grom gaat de Brit met enorme stappen vooruit en blijft onverstoorbaar hard accelereren. In alle zes de automatische geschakelde versnellingen opnieuw. Tot rijbewijsversnipperend tempo.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »