REVIEWbeChocolate

Belgische chocolade met heerlijke audiovulling


Max Delissen | 26 februari 2009 | beChocolate

Het gebeurt niet vaak dat een importeur van geluidsapparatuur de rol van fabrikant gaat vervullen. Want voor het opstarten van een productielijn is veel nodig. Veel kennis, veel tijd, en vooral veel geld. Maar af en toe wordt een gat in de markt gevonden waarvan het té jammer zou zijn om er niet in te springen. Dat deden Wim Verellen en zijn vrouw Hilde van importeur Joenit uit Mechelen (Belgie) dus wel. Na een ontwikkelfase van achttien maanden lanceerden zij afgelopen zomer het geheel in eigen huis ontwikkelde en gebouwde beChocolate Puroh-systeem. Het is dus een echt Belgisch product, wat zelfs terug te vinden is in de kleuren van de interne bedrading: rood, geel en zwart.

Er gaat heel wat schuil achter deze eetlustopwekkende naam. De beChocolate Puroh (waarbij het stukje be uit de naam uiteraard staat voor Belgie) is een modulair all-in-one systeem van zeer hoge kwaliteit. Modulair? Het beChocolate Puroh-systeem is geheel aan de wens van de klant aan te passen omdat er verschillende modules in de fraai vormgegeven kast geplaatst kunnen worden. Zo kun je bijvoorbeeld naar wens een stereoversterker, een DAB/FM-tuner, internetradio, een cd- of dvd-speler met of zonder surroundversterker laten plaatsen. Maar het allermooiste is: het kan ook allemaal tezamen ingebouwd worden. Wil je een topklasse stereoversterker met DAB/FM-tuner, dvd-speler, netwerkaansluiting en Wifi? Dat kan. Wil je in een later stadium uitbreiden naar een compleet 5.1 surroundsysteem? Dat kan ook. En alles op hetzelfde hoge niveau.

Naast de vele mogelijkheden om de kast te vullen en de uitstekende technische specificaties is ook het uiterlijk van de beChocolate Puroh iets bijzonders. De kasten worden gelakt in vier uitzonderlijk mooie kleuren: pianozwart, crème wit (denkt u daarbij aan leuke autootjes van de jaren ’70) en erg karaktervol: geel of rood zoals Italiaanse snelle wagens. De bediening op het apparaat gaat door middel van twee RVS ‘vliegwielen’ die de beChocolate Puroh ook meteen zijn karakteristieke uiterlijk geven. Maar het ziet er niet alleen goed uit, het vereenvoudigt in hoge mate de bediening! Een ander opvallend detail in het design is het lederen labeltje met de merknaam dat aan de zijkant van de kast is bevestigd. Het is een klein maar significant onderdeel van het ontwerp, wat aangeeft met hoeveel liefde er is nagedacht over dit concept.

Ook aan de afstandbediening van de beChocolate Puroh is veel aandacht besteed. Ze noemen hem de beChocolate Bar (wat zich grofweg laat vertalen als chocoladereep) en het moet gezegd; hij ziet er zo goed uit dat je er inderdaad wel in zou willen bijten. De slanke, in witte chocoladekleur vormgegeven behuizing ligt lekker in de hand (maar smelt niet) en werkt zeer intuïtief. Alle denkbare functies van alle denkbare combinaties van in te bouwen modules zitten er op. De knopjes hebben een zeer prettige afmeting en bevinden zich op een logische plaats. Dat maakt het bedienen van de beChocolate Puroh een (chocolade) eitje.

Net als bij echte Belgische bonbons gaat het bij de beChocolate Puroh zowel om de buitenkant als de binnenkant. Een lekkere praline ziet er mooi uit, en doet je watertanden van verwacht genot. En als je dan de vulling proeft, is de ervaring compleet. Dat moet Wim Verellen voor ogen hebben gehad toen hij over dit concept na begon te denken. Een modern ‘snoepje van de week’ waarbij alles in dienst staat van genieten met een grote G..

Info: www.beChocolate.com

EDITORS' CHOICE