REVIEW

Fourplay - Energy


Jan de Jeu | 01 mei 2009

Fourplay is overgestapt naar een ander label. Voor hun eersteling op Heads Up Records hebben ze als gast een dame uitgenodigd die op ditzelfde label uitkomt; Esmeralda Spalding. Zij zingt op het enige nummer dat niet geschreven is door één van de Fourplay leden, te weten Bob James, Nathan East, Larry Carlton en Harvey Mason.

Fourplay - EnergySamen met het door Nathan East geschreven en bezongen Cape Town - waarin Nathan terugkeert naar zijn Zuid-Afrikaanse roots en enkele familieleden introduceert - is het enige nummer dat eruit springt in deze tien songs bevattende compilatie op (surround & stereo) sacd. De rest is standaard Fourplay.

Niet dat dit slecht is natuurlijk, integendeel! Het is veeleer heel herkenbaar en voor de vele fans van deze ultieme smooth jazz groep dus ook tevens zeer vertrouwd. Met Nathan East vocal en basgitaar, Larry Carlton op gitaar, Bob James keyboards en Harvey Mason drums. Het talent en vakmanschap van elk van deze excellente musici staat garant voor een perfecte luisterervaring.

Op deze energieke schijf - niet voor niets getiteld Energy - bewijzen ze zich opnieuw als een supergroep van individualisten en bandleiders die gezamenlijk een uitstekend product af kunnen leveren. De door mij beluisterde stereo sacd laag klinkt uitermate fraai; ruimtelijk, helder en met uitstekend verstaanbare vocalen. Eigenlijk heel saai want ik kan geen enkele vorm van kritiek bedenken.

EDITORS' CHOICE