REVIEWFunk Firm

Funk Vector draaitafel

Toen ik een jaar of zeven geleden, na jarenlang uitsluitend Cd’s te hebben beluisterd, toch weer een stap in de wereld van vinyl wilde wagen, ging ik over tot aanschaf van een Clearaudio Champion draaitafel met RB300 arm. Nooit liet de speler mij in de steek en opwaarderen met een beter element was altijd duidelijk hoorbaar. Qua uiterlijk heb ik de strakke, bijna industriele, vormgeving altijd erg mooi gevonden.

Het recenseren van draaitafels heb ik aan andere overgelaten, deels uit praktische overwegingen en deels omdat ik mijn kennis op het gebied van vinylweergave te beperkt achtte. Echter deze bezwaren verdwenen volledig naar de achtergrond nadat een collega recensent mij attent maakte op de Funk Vector draaitafel. Het totaal afwijkende uiterlijk, de toegepaste techniek en de lovende woorden in de pers deden mij acuut besluiten een recensie exemplaar aan te vragen bij de importeur.

Funk Vector draaitafel

Number4Audio is gevestigd in Rotterdam, niet ver van mijn woonplaats, en na overleg is besloten dat ik de draaitafel daar ophaal. We spreken af dat de draaitafel volledig door de importeur wordt opgebouwd en afgesteld, een service die u als consument van uw dealer kan en mag verwachten. In mijn bijzijn wordt alleen nog een Shelter 301 element ingebouwd en de armhoogte van de Rega RB300 afgesteld. Bij thuiskomst is de speler in feite plug and play.

Drijvende kracht achter Funk Firm is een oude bekende in de branche te weten Arthur Khoubesserian. Jarenlang timmerde hij aan de weg met draaitafels onder de naam Pink Triangle. Na zich enige tijd met “iets anders” bezig gehouden te hebben bleek het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan, met The Funk Firm als resultaat.

EDITORS' CHOICE