REVIEW

Frank Sinatra - Christmas With Sinatra And Friends


Eric de Boer | 17 december 2009

In deze adventstijd komen de kerstplaten natuurlijk weer volop in de schappen te liggen. Vernieuwde versies van de bekende kerstsongs, veelal vertolkt door de sterren van vandaag. Maar één van die kerstalbums werd samengesteld rondom Frank Sinatra en bekende ‘vrienden’.

Frank Sinatra - Christmas With Sinatra And FriendsChristmas With Sinatra And Friends werd samengesteld door Charles Pignone vanuit de vele opnamen uit de late vijftiger jaren. Hoewel de cd geenszins gedateerd klinkt qua opname, is de muzikale setting geheel terug te voeren op die tijd. Wat me in het geheel niet stoort, deze compilatie is juist een welkome aanwinst tussen de veelal vercommercialiseerde, het origineel bijna onrecht aandoende ‘nieuwe’ uitvoeringen die dagelijks de radiozenders moeten vullen. Welke stem dan die van ‘The Voice’ past beter bij de heerlijke songs als Santa Claus Is Coming To Town of I Heard The Bells On Chrismas Day? De laatste begeleid door snaren en een bijna aandoenlijk achtergrondkoor dat niet zou misstaan in een originele Disney film. Of Mel Tormé die zijn eigen The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire) zingt. Beluister anders het heerlijke duet tussen Ray Charles en Betty Carter, Tony Bennet samen met Bill Evans op de piano en natuurlijk White Christmas vertolkt door Rosemary Clooney.

Christmas With Sinatra and Friends is een warm stukje nostalgie dat wat mij betreft precies doet wat de songs ooit moesten doen, het brengen van sfeer en vreugde voor en tijdens de feestdagen, verbonden met de niet-commerciele ware geest van het feest. Nostalgie pur sang, zonder ook maar eens clichématig te gaan klinken. Leuk voor tijdens het kerstdiner of bij een warm haardvuur!

Aanvullende informatie:

Label: Universal Records
Speelduur: 36:47 minuten
Website: http://www.sinatra.com

EDITORS' CHOICE