REVIEWKlipsch

Klipsch RF-7 niet voor grijze muizen

De miniaturisering van audiocomponenten is een feit. Alles moet steeds compacter, lichter en goedkoper. En ook al zijn er de laatste jaren zeker de nodige vorderingen gemaakt om in een steeds maar kleinere behuizing, een relatief goede weergave te `lepelen`, het blijven uiteindelijk toch kunstgrepen die in directe vergelijking gekunsteld en kunstmatig overkomen. De hier geteste Klipsch RF-7 luidsprekers gaan lijnrecht tegen deze heersende trend in. Ze vormen door hun afmetingen, gewicht en conservatief getekende vormgeving, een dermate mooi contrast, dat je zelfs bijna van een echt cult object kunt spreken. Met een paar RF-7`s beken je dus kleur en laat je duidelijk aan iedereen in je omgeving zien dat muziek een heel belangrijke plaats in je leven inneemt. Geen concessies, enkel puur plezier!

Uit Music Emotion - Mei 2011

Wie het over Klipsch heeft, noemt in één adem ook meteen zijn grondlegger Paul W. Klipsch. Deze Amerikaanse luidsprekerbouwer gespecialiseerd in hoornsystemen, behoort namelijk met de oprichting van zijn onderneming al in 1946(!), tot de oudste luidsprekerfabrikanten ter wereld.

Wie kent er niet de Klipschhorn, een 3-weg hoornluidspreker van 79 cm breed, 129 cm hoog en 72 cm diep die vanaf 1946 tot nu(!), praktisch ongewijzigd als enig luidsprekersysteem ter wereld nog steeds in productie is! Iets wat veel, zo niet alles over de kwaliteiten van het oorspronkelijke ontwerp zegt. Deze Klipschhorns zijn bedoeld om in de hoeken van de kamer te worden plaatst en bezitten daarbij het super hoge rendement van 105 dB. Het frequentiebereik van 33 Hz tot 17 kHz is zelfs voor huidige maatstaven nog ruim voldoende.

Extra groot voordeel is dat door deze extreem hoge efficiëntie, zelfs met een piepkleine (buizen)versterker de volledige dynamiek en het volledige frequentiebereik van een groot symfonieorkest of grote rockband probleemloos kunnen worden verwezenlijkt. Maar let op, want hoornsystemen zijn ook voor een bijzonder laag volumeniveau geschikt. Ze bieden dus nog zelfs op fluisterniveau een zeer volwassen geluidsbeeld.

Klik hier voor het hele artikel in een iPad vriendelijke PDF!

MERK

EDITORS' CHOICE