REVIEWSonore

Sonore bekabeling: realistisch en gedefinieerd

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 12 februari 2012 | Fotografie Ruud Jonker (gastartikel) | Sonore

Het is inmiddels duidelijk dat Sonore grensverleggende elektronische apparatuur en luidsprekers bouwt. Daarnaast komt het merk nu met interlinks en netkabels. Het is vaak een logische ontwikkelingsstap, maar het is knap lastig om nog met kabels te komen die enige toegevoegde waarde hebben in deze volledig verzadigde markt. Deze review zal daar een antwoord op vinden.

Uit Music Emotion - Juni 2011

Een audiosysteem werkt ongeveer als volgt: het gros van alle bestaande opnamen heeft op masterniveau een behoorlijke kwaliteit. De akoestiek, de kwaliteit en plaatsing van de microfoons en de kwaliteit van de opnameapparatuur zijn hier de bepalende factoren.

Dat is dan ook meteen het realistische uitgangspunt dat feitelijk het maximaal mogelijke weergave-resultaat bepaalt. Van die mastertape wordt vervolgens een plaat of cd gemaakt en vanaf dit moment gaat het fout. De degradatie van het oorspronkelijke signaal start vanaf dit punt. Elke transfer naar een ander medium, de mastering zelf, de productie van het medium, de weg langs versterkers, kabels en luidsprekers en het afspelen in een specifieke akoestische omgeving, betekent een zekere kwaliteitsteruggang van het oorspronkelijke signaal.

Elk stapje introduceert problemen, laat dingen weg en voegt fouten toe die geen onderdeel waren van het oorspronkelijke opgenomen signaal. De beste audioapparatuur bestaat dan ook uit componenten die zo min mogelijk schade veroorzaken aan het oorspronkelijke signaal.

Klik hier voor de hele recensie in PDF! 

Let wel: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen

MERK

EDITORS' CHOICE