REVIEW

Solomon Burke & De Dijk – Hold On Tight (LP)


Eric de Boer | 08 oktober 2011

Na het aangaan van een nieuw partnerschap tussen Music On Vinyl en Universal Music kreeg het platenlabel nog meer mogelijkheden tot het uitbrengen van muziek op lp. Of het nu gaat om heruitgaven of zelfs nieuwe albums, het wordt de liefhebber van dit medium nog makkelijker gemaakt om zijn of haar favoriete album op zwart goud aan te schaffen. Eén van de eerste releases na deze collaboratie is Hold On Tight.

Na bijna een jaar is mijn mening over de muziek nog steeds ongewijzigd gebleven. Dit album met de door Wouter Planteijdt in het Engels overgezette teksten van bekende tracks van Nederpoppers De Dijk is en blijft een heerlijke mix van pop, rock, soul en R&B. Met die heerlijke herkenbare stem van Burke, de vorig jaar overleden King of Rock and Soul. Hold On Tight is dan ook het laatste project geweest van flink gezette zeventigjarige. Waarmee het album natuurlijk meteen een collector’s item zal gaan worden, hoewel deze herpersing op vinyl niet gelimiteerd is.

De persing door de Haarlemse persers laat het album in elk geval heerlijk horen. Net als op de cd, met niet elke track even dynamisch, een tikkeltje aan de warme kant. Zoals I Gotta Be With You, dat vooral in de middenhoge tonen wat achterblijft bij de rest van de tracks. Wellicht een bewuste keuze van de mixers indertijd. Toch blijft het album ruim 54 minuten lang swingen. De piano, het hammondorgel, saxofoon, trombone, trompet en niet te vergeten de mandoline maken van deze eerste laatste samenwerking op geluidsdrager een feest. Nog steeds noemenswaardig is ook Jools Hollands pianospel op de track What A Woman. Music On Vinyl geeft het album de waardigheid die het verdient met een erg complete gatefold sleeve, inlay met songteksten en foto en een goede antistatische binnenhoes. Om een tijdloos album goed in te kunnen bewaren. Audiofiele pretenties heeft Hold On Tight nog steeds niet, maar een klein uur lang wordt de luisteraar voor de laatste keer prettig meegevoerd op de warme stem van Solomon en De Dijk…

Aanvullende informatie 
Label: Music On Vinyl
Speelduur: 54:42 minuten
Websites: www.dedijk.nl en www.thekingsolomonburke.com

 

EDITORS' CHOICE