REVIEWAudioQuest

Vijf Audioquest USB kabels

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 april 2011 | Fotografie Werner Ero | AudioQuest

Technologie is altijd in beweging en aan verandering onderhevig en ieder medium heeft nu eenmaal een begin- en een eindcyclus. In audioland woedt inmiddels onder audiofielen alweer enige jaren de heftige discussie tussen de aanhangers van de verschillende oude disc media lp, cd en sacd en de voorstanders van streaming audio.

Maar mijns inziens heeft dat vechten tegen windmolens gewoon weinig zin en kunnen we met zijn allen beter gaan kijken hoe we streaming audio beter kunnen krijgen met behoud van de ‘oude’ media welke we zelf thuis het liefste gebruiken. In deze test neem ik als eerste aanzet alle vijf modellen van de huidige AudioQuest USB kabelserie, kritisch onder de loep.

Het is alweer de nodige jaren geleden dat ik voor een eerste keer met één van de voorhoedelopers van streaming audio in aanraking kwam. Volgens mij ging het toen om de eerste Sonos producten en was ik absoluut gebiologeerd door de combinatie van bedieningscomfort en de toen ook al heel behoorlijke geluidskwaliteit. Tegelijkertijd met en na de komst van dit eerste Sonos systeem, volgde een ware explosie van nieuwe producten die veelal afkomstig waren van computergeoriënteerde bedrijven. Het bedieningsgemak en de snelheid gingen er absoluut op vooruit, maar de geluidskwaliteit werd voor mijn beleving maar nauwelijks beter. Een en ander veranderde en verbeterde sterk met de komst van de Linn DS serie in 2007 en het Sooloos systeem.

Klik hier voor de iPad vriendelijke versie

MERK

EDITORS' CHOICE