REVIEW

BMC MCCI

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 19 oktober 2011 | Fotografie Jan de Jeu

In deze tijd, waarin vinyl weer helemaal `in` is, worden er opvallend veel nieuwe phono voorversterkers geïntroduceerd. Veelal gaat het dan om `oude wijn in nieuwe zakken` maar dit geldt zeker niet voor alle exemplaren die tijdelijk in mijn luisterruimte bivakkeren.

Uit Music Emotion - Februari 2011

Neem nu bijvoorbeeld de MCCI van BMC. De fi rmanaam zegt u hoogstwaarschijnlijk niets maar geloof me, u gaat er in de toekomst meer van horen. De stuwende kracht achter het bedrijf wordt gevormd door de twee eigenaren die als ontwerpers hun sporen in de High End reeds ruimschoots verdiend hebben. Electronic engineer Bernd Hugo is bekend als één van de oprichters van het Duitse high end merk Restek. Carlos Candeias richtte in 1986 tijdens zijn studie elektrotechniek aan de Universiteit van Berlijn het bedrijf Candeias Audio Electronics op.

Naast eigen producten en projecten maakte hij onder andere ontwerpen voor het Japanse CEC en voor het Duitse Aqvox. Tegenwoordig zit zijn in High End audio elektronica gespecialiseerde bedrijf in China, waar ook de elektronica van BMC geproduceerd wordt. BMC staat voor Balanced Music Circuit. Een naam die in dit geval volledig de lading dekt want alle ontwerpen van BMC zijn gebalanceerd opgebouwd en in menig apparaat wordt nieuwe technologie toegepast waarbij steeds de optimale klankkwaliteit het uiteindelijke doel is.

Klik hier voor de iPad vriendelijke versie

EDITORS' CHOICE