REVIEW

Leema Acoustics Pulse III en Stream III


René van Es | 01 december 2010 | Fotografie Fabrikant

Misschien komt de naam Leema Acoustics u niet zo bekend voor. Dat is dan jammer, want Leema maakt uitstekende producten en heeft een reputatie hoog te houden. Het Britse merk ontwerpt zijn elektronica in Wales en bouwt het daar in eigen beheer. Via de importeur kreeg ik de beschikking over een geďntegreerde versterker en een cd-speler, die luisteren naar de namen Pulse III en Stream III.

Van de Stream bestaan een versie I en II, nu zijn we aangekomen bij de Stream III. De Pulse kent alleen een versie I, maar om in de lijn te blijven is de opvolger ook III genoemd. Leema is eigenzinnig en kent zijn eigen oplossingen. Of die allemaal even handig zijn, vertel ik u graag in de onderstaande tekst.

Leema Pulse III

De Leema Pulse III is niet alleen een versterker, maar tegelijk een digitaal naar analoog converter. Dat maakt hem tot een compleet schakelcentrum waarop u vrijwel nooit een aansluiting tekort zult komen. Op de achterzijde treffen we heel wat connectors voor analoge weergave. Phono Mm en Mc, Cd, Tuner, AV Direct voor doorkoppeling van een home cinema processor, Aux, Tape in/uit en Pre-out voor bijvoorbeeld een subwoofer. Er is een zogenaamde Lips in/uitgang voor het onderling koppelen van Leema apparaten, zodat met één afstandsbediening gewerkt kan worden.

Natuurlijk de luidsprekerklemmen en de euroconnector voor de netspanning. Voor de d/a conversie zijn er twee optische ingangen, een S/PDIF ingang en USB in/uit aanwezig. Mocht dat nog niet genoeg zijn, kent de voorkant een hoofdtelefoonaansluiting en een mp3 ingang, al is de die laatste alleen bruikbaar als u de Aux ingang aan de achterzijde vrij laat. De voorzijde is zodanig vormgegeven dat de meningen verschillen of het nu mooi of juist lelijk is. Ik vind het zelf erg fraai. In ieder geval is de vormgeving van de Pulse III perfect passend bij de Stream III.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE