REVIEW

KA-Tuning producten

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 oktober 2010 | Fotografie Werner Ero

Het recenseren van tuning producten behoort zondermeer tot één van de meest lastige en moeilijke taken van het recenseervak. Eigenlijk zijn het niet eens zozeer de producten zelf die het moeilijk maken, als wel de vaak onvoorspelbare interactie met andere componenten.

Ook kan het een erg lastig en tijdrovend karwei zijn om de feitelijke werking, objectief en herkenbaar boven water te krijgen. Dit beseft ook Arthur ten Hagen van King Audio, die zich ten doel heeft gesteld om met zijn eigen ontworpen KA-Tuning productlijn consumenten meer plezier aan hun muziekinstallatie te laten beleven.

Voor het testen werd mij dan ook veel tijd gegund en werd ik door Arthur voorzien van een goede doorsnede van zijn hele KA-Tuning assortiment. Globaal zijn deze in twee groepen onder te verdelen en wel de MSI (Maple Sound Improvement) productlijn, producten met verschillende vormen en toepassingsvarianten die van verschillende dikten esdoornhout (hard American maple) zijn vervaardigd en de gloednieuwe lijn, le^el (level) genaamd (oftewel een soort Bamboo Sound Improvement), producten die bestaan uit een ingenieuze bamboe lamel structuur waardoor niet alleen mijn inziens een oogverblindend mooi uiterlijk is ontstaan, maar ook bovengemiddeld goede akoestische eigenschappen.

Beide productlijnen zijn tenslotte voorzien van inslagmoeren waardoor ook nog van verschillende dempers, spikes of andere ontkoppelingsmiddelen gebruik kan worden gemaakt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE