REVIEWAudio Physic

Audio Physic Tempo 25 Luidsprekers

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 maart 2010 | Fotografie Werner Ero | Audio Physic

Zelden is een test van een paar luidsprekers spannender en meer enerverend geweest als bij deze Audio Physic Tempo 25 luidsprekers. Waarom? Omdat More Music vertegenwoordiger Olaf van Wijk en ikzelf, het plan hadden opgevat om aanvullend voor deze test de Audio Physic fabriek in Duitsland te gaan bezoeken. Ter plaatse zou ik dan een diepgaand interview kunnen hebben met zowel ontwerper Manfred Diestertich als eigenaar Dieter Kratochwil.

De hevige sneeuwval probeerde echter roet in het eten te gooien, waardoor het zelfs bij ons vertrek nog spannend was of we onze eindbestemming uiteindelijk wel überhaupt zouden kunnen halen! Uiteindelijk zijn we door voorzichtig te rijden daadwerkelijk op onze eindbestemming aangekomen en hebben daardoor een bijzonder uitgebreide kijk kunnen nemen in de indrukwekkende ontwerpkeuken van dit innovatieve merk. Een luidsprekerfabrikant op weg naar de wereldtop!

Voordat we op weg gaan naar het Duitse Brilon, de vestigingsplaats van Audio Physic, kan ik enkele weken daarvoor al beschikken over een paar ingespeelde Tempo 25 luidsprekers. De Tempo 25 is feitelijk een fors opgewaardeerde Tempo VI die speciaal is ontworpen om het 25-jarig bestaan extra luister bij te zetten. Na het uitpakken van de twee goed verplaatsbare dozen, is het meteen al de vormgeving, materiaalkeuze, gekozen verhoudingen en de zeer hoge afwerkinggraad die indruk op mij weten te maken.

Deze 20 kilo zware nieuweling voldoet werkelijk aan alle geldende trends en designinvloeden van dit moment en is daarmee een zeer actueel en evenwichtig vormgegeven model. De kast is precies één meter hoog, diepte is 32 cm maar doordat de kast schuin naar achteren helt, wordt in de praktijk 43 cm ruimte ingenomen. De breedte is met 18,7 cm bijzonder slank te noemen en de luidsprekers zijn voorzien van buiten de kast uitstekende staanders, waar ook de speciale Audio Physic VCF (Vibration Control Feet) dempingvoeten (niet bijgeleverd) of spikes (wel bijgeleverd) in kunnen worden geschroefd.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE