Vienna Acoustics The Kiss Luidsprekers

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 januari 2012 | Fotografie Werner Ero | Vienna Acoustics

Wenen, hoofdstad van Oostenrijk, bakermat van de westerse klassieke muziek en het thuis van een groot aantal van de meest bekende en invloedrijke klassieke componisten. Anno 2010 is deze stad nog steeds net zo muzikaal bruisend als ten tijde van deze grote componisten en ademt er uit iedere porie muziek met een hoofdletter M. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat luidsprekerfabrikant Vienna Acoustics zich, sinds de start van de onderneming in 1989, juist in deze muzikaal creatieve smeltkroes heeft gevestigd.

Uit Music Emotion - Januari 2010

Ook al is dit Oostenrijkse merk wereldwijd met 20.000 luidsprekers per jaar een succesvolle speler, in Nederland is Vienna Acoustics tot op heden een tamelijk onbekende naam. Geheel onterecht blijkt uit de nu volgende test van het huidige topmodel op één na uit de prestigieuze Klimt serie, The KISS.

Terwijl ik het theoretische deel van deze test aan het voorbereiden ben, verbaasd het mij steeds meer dat een onderneming die in staat is tot zo’n prachtig vooruitstrevend en baanbrekend ontwerp als The KISS, eigenlijk zo’n grote onbekende is in Nederland. Eerst maar even wat `kale` feiten. Bij het bekijken van de mooie en goed opgezette website, blijkt Vienna Acoustics een behoorlijk groot aantal modellen te vervaardigen. Deze modellen zijn verdeeld over vier series waarin veel namen van bekende componisten zijn verwerkt. Zo staat Klimt bijvoorbeeld voor de Oostenrijks Symbolistische schilder Gustav Klimt (1862- 1918) en is de naam van het testmodel, The KISS, eigenlijk een Engelse vertaling van het door Klimt geschilderde schilderij Der Kuss uit 1908.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen

EDITORS' CHOICE