REVIEWSoundsmith

Soundsmith Sussurro

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 januari 2010 | Fotografie Jan de Jeu | Soundsmith

Il Sussurro betekent in het Italiaans zoveel als het gefluister, het geruis, het geritsel. Dat is een leuke omschrijving van wat er gebeurt in het Nederlandse audio wereldje nu importeur Music2 sinds kort de elementenlijn van Soundsmith importeert. Aan mij het genoegen om meteen maar `The top of the line` van dit Amerikaanse merk te beluisteren en te beoordelen of er een reden voor die lichte vorm van opwinding is.

Dat er een reden is voor die onrust wordt wel duidelijk wanneer je kijkt wie er achter Soundsmith staat. Ontwerper Peter Ledermann heeft in de loop der jaren zijn sporen meer dan verdiend. In het midden van de zeventiger jaren ontwierp hij een luidspreker en een subwoofer voor Bozak. Daarvoor was hij design engineer bij RAM Audiosystems en later was hij senior research engineer bij IBM waar hij elf patenten op zijn naam had staan.

Meer dan 35 jaar geleden startte hij naast zijn werk bij IBM met Soundsmith en zestien jaar geleden stopte hij bij IBM om zich volledig te kunnen wijden aan zijn `audio mentoring` company Soundsmith. In dit bedrijf leidt hij studenten op die door het uitvoeren van reparaties leren en werken combineren. Daarnaast is hij ontwerper en fabrikant van elementen, voorversterkers, eindversterkers, luidsprekers en subwoofers. Marketing is niet zijn sterkste kant waardoor zijn naam ook in Amerika niet alom bekend is.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE