REVIEWBose

Bose 901

Welke producten worden pakweg dertig jaar lang in zowat ongewijzigde vorm gemaakt? De Mini of de Fiat 500? De LC2 van Corbusier? Wat bepaalt of een product een classic wordt of op z`n minst een collectors item? In de luisterruimte staat de Bose 901. Het is een hernieuwde kennismaking. Ondergetekende was lang geleden bij de introductie van deze weergever in Nederland.

Uit Music Emotion - Juli 2009

In hotel `de Raeckse` in Haarlem klonk een orgelconcert. Dat was diep indrukwekkend, zeker voor een jongetje van pakweg tien lentes. Die magistrale performance is altijd in gedachten gebleven. Het besef dat het mogelijk was om met zo’n schaal en power muziek weer te geven.

In die jaren trok Bose door het land om iedereen kennis te laten maken met het zogenaamde direct/reflecting principe. De demo`s van de 901, 601 en 301 waren heel slim opgezet. Bose had een soort luistercabine die aan de binnenzijde bestond uit gladde reflecterende vlakken. Ideaal voor de Bose luidsprekers die het geluid met opzet tegen de wanden reflecteren om zodoende een enorm ruimtelijk beeld te realiseren. Op de Firato en andere shows kwam het publiek dan ook `flabbergasted` uit dit `demohol`, want zo’n weergave had de gemiddelde consument nog nooit gehoord.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen

EDITORS' CHOICE