REVIEWFurnaud

Furnaud Pressand 1st High End Audiorack

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 juli 2009 | Fotografie Werner Ero | Furnaud

In Nederland bestaat er een bloeiende audio-industrie. Luidsprekers, kabels, elektronica, pick-upelementen en accessoires, het wordt allemaal bij ons ontworpen en vaak ook nog eens in eigen beheer ambachtelijk vervaardigd. Als ik het over specifiek bedoelde audioracks of audiomeubelen heb, wordt de spoeling al aanmerkelijk dunner en wanneer u op zoek gaat naar een Nederlandse variant met echte high-end aspiraties, dan blijft het Groningse Furnaud waarschijnlijk als enige merk over.

Mijn collega Fritz de With van STS-Digital gebruikt zijn producten al jaren tot volle tevredenheid en nu voor de allereerste keer dus ook een Furnaud Pressand rack in huize Ero. Hier zal hij het op moeten nemen tegen de even dure top van het Duitse Finite Elemente, de Pagode Master Reference.

Wie en wat is nu eigenlijk Furnaud? Ondanks de Frans aandoende naam gaat het hier om een puur Nederlands bedrijf, gelegen in Schouwerzijl nabij Groningen. Geestelijk vader Teun de Boer is al vele jaren een fervent muziekliefhebber, die naarmate hij steeds betere en duurdere producten ging aanschaffen, erachter kwam hoeveel invloed de ondergrond heeft op de uiteindelijke weergave. Omdat zijn ouders in het bezit waren van een eigen meubelmakerij, kon hij veel kennis en ervaring opdoen in het meubelmakervak. In de loop der jaren is bij hem vervolgens stukje bij beetje de kennis ontstaan om een serie producten te vervaardigen die nu eens wel echt in staat zijn de eigenschappen van hoogwaardige audioproducten optimaal tot zijn recht te laten komen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE