REVIEWYBA

YBA Design serie; YA210 & YC201

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 juni 2009 | Fotografie Jan de Jeu | YBA

Het is alweer even geleden dat het Franse high-end merk YBA tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas hun Design lijn presenteerde. Dat was in 2006 om precies te zijn. De nieuw ge´ntroduceerde lijn bestaande uit Y (spreek uit; why) componenten kwam in de plaats van YBA`s Audio Refinement lijn. Wat YBA Design gemeen heeft met Audio Refinement is het feit dat deze instaplijn ontworpen is in Frankrijk en gebouwd wordt in China. Maar daar houdt dan ook iedere vergelijking op.

Zowel esthetisch als klankmatig zijn de ontwerpen van YBA Design van een geheel andere orde. Op het moment dat ik voor het eerst de YA201 ge´ntegreerde versterker en YC201 cd-speler onder ogen krijg, laten mijn lippen een bewonderend fluitje horen. Wat een prachtig design.

Zowel de strakke zwarte kast als de zilverkleurige bodemplaat zijn vervaardigd uit hoogwaardig `space grade` aluminium. Niet alleen antimagnetisch, maar ook voor het voorkomen van vibraties een goede keus roept de audiofiel in mij. Een elegant tijdloos ontwerp riposteert mijn andere ik als liefhebber van opvallend industrieel design. Alleen aan de achterkant zie ik vier schroeven. De overige schroeven bevinden zich aan de onderzijde. Daarmee de aantrekkelijkheid van de strak gelijnde kasten nog verder verhogend.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE