REVIEWLG

LG PG6000

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ivo van den Broek | 01 december 2008 | Fotografie Ivo van den Broek | LG

Dacht ik een aantal maanden geleden bij het uitpakken van het 42 inch LG6000 lcd-scherm uit de Scarlet range nog dat het een fikse klus was... Bij het ontrafelen van de verpakking van het PG6000 plasmascherm van deze Zuid Koreaanse fabrikant, stond het zweet daadwerkelijk op mijn voorhoofd. Niet zo gek natuurlijk als je weet deze `kolos` 50 inch (127 cm) groot is...

De PG6000 is een zeer slanke frameless plasma-tv gestoeld op single-layer- technologie. Hierdoor is het mogelijk het scherm zonder lijst te fabriceren, wat maakt dat hij er zeer `smooth` uitziet. Dus beeldscherm en televisie zijn als het ware één. Het pianozwarte design is zeer elegant te noemen en over de gehele voorkant van het scherm is een glasplaat gelegd. Prettig bij ‘slopende’ kinderhandjes en eenvoudig schoon te maken.

Beeld

Dat esthetiek samen kan gaan met beeld- en geluidskwaliteit heeft LG al vaker bewezen, zo ook deze keer. De resolutie is 1360 x 768 pixels, wat betekent dat de PG6000 een HD Ready televisie is. Het scherm heeft een contrastratio van 30.000:1 en fluid motion-technologie. Dit zorgt voor een uitstekende refreshrate van ruim 180 Hz. Daarnaast is de tv uitgerust met een Dual XD Engine, waardoor snel bewegende beelden zeer scherp en detailrijk blijven, wat weer prettig is bij langdurig kijken naar de televisie zonder last te krijgen van vermoeide ogen.

Belangrijk hierbij is wel dat je op de juiste afstand van het scherm gaat zitten en dat is bij een 50 inch toch al gauw een meter of vier. Zowaar een nog groter voordeel is waarschijnlijk dat deze Dual XD Engine zorgt voor de opwaardering van lage resolutie beelden naar high defi nition kwaliteit. Zeker handig voor het overgrote deel van de bevolking dat nog beschikt over een dvd-speler of videorecorder met SD content.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE