REVIEWAVI

AVI ADM 9.1 en AVI 10 inch subwoofer

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 november 2008 | Fotografie Jan de Jeu | AVI

Voor mij is het luisteren naar muziek nog steeds onverminderd verbonden met de twee geluidsinstallaties die zich in mijn woning bevinden. En in de woonkamer en n in de grote luisterruimte. Audiofiele altaren in de ware zin van het woord. Met als enig doel het zo optimaal mogelijk weergeven van muziek. Niets meer, maar vooral ook niets minder.

Tot voor kort was die muziek uitsluitend afkomstig van lp`s en (sa)cd`s. Maar de wereld verandert en recent heeft de harde schijf zijn intrede gedaan in de vorm van een iPod in combinatie met een iPod Dock dat mij in staat stelt om het digitale signaal van de iPod aan te sluiten op een externe DAC. Het is een eerste stap in de richting van het samenvoegen van geluidsinstallatie, computer en het daarachter liggende internet.

Vooralsnog vormen computers in mijn woonkamer nog geen onderdeel van het interieur. En mijn luisterruimte komen ze al helemaal niet in. Van streamen of rippen is dus geen sprake. Hoe lang ik dat echter nog vol zal kunnen houden is de vraag. Een merk dat helemaal inspeelt op deze ontwikkelingen is het Britse AVI. De set die onlangs een bezoek bracht aan de grote luisterruimte maakt dat op overtuigende wijze duidelijk.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Nieuws
  Video: Introductie Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon
  Nieuws
  lees meer »
 • Review
  Review Pro-Ject Pre box S2 Digital
  Review
  lees meer »