REVIEWPhilips

Philips HTS8140

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Redactie HiFi.nl | 01 november 2008 | Fotografie Redactie HiFi.nl | Philips

Met de HTS8140 heeft Philips een nieuwe soundbar - dat is een horizontaal georiënteerde alles-in-één luidspreker, in dit geval compleet met ingebouwde elektronica - gelanceerd. Deze beschikt over Ambisound technologie, waarmee het theoretisch mogelijk is om meerkanaals geluidsweergave te produceren met slechts één luidspreker. Eens kijken of dat gaat lukken...

Het gaat inderdaad om één enkele luidsprekerbehuizing, zij het dan dat die wordt bijgestaan door een potige subwoofer. Laat ons beginnen met op te merken dat de vormgeving hoe dan ook zeer geslaagd is - lees: elegant, gestroomlijnd en tijdloos modern - en dat ook het afwerkingniveau buiten elke verdenking staat. Oké, het is nog geen Pass Labs- of McIntosh kwaliteit, maar aan de andere kant heeft de HTS8140 niets te maken met de in goedkoop plastic gestoken hometheater setjes die we wel eens bij andere fabrikanten opmerken.

De ingrediënten

De kreet Ambisound heeft betrekking op een aantal technieken - denk aan psycho-akoestische effecten, matrixverwerking en de plaatsing van de luidsprekereenheden onder een bepaalde hoek - die de surround ervaring moeten oproepen, ook al is er slechts sprake van één luidspreker. Een ander sterk punt van deze soundbar is dat het om een totaaloplossing gaat.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE