JM RYNAUD OFFERANDE SIGNATURE

252 x bekeken | geplaatst op 14 september 2016

T.e.a.b.kenmerken

Merk
Categorie Luidsprekersets
Type jm rynaud offerande signature
Serienummer
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 2004
Geplaatst op 14-09-2016

Beschrijving


Lang voordat Audio-Life de deuren opende bestond er bij hen al een voorkeur voor Jean Marie Reynaud (JM Reynaud) luidsprekers. Intussen kunnen we met trots meedelen:

Audio-Life is dealer geworden van Jean Marie Reynaud (JM Reynaud). 8)

JM Reynaud is in 1967 opgericht in Frankrijk en bij Audio-Life vóór de oprichting van de winkel al bekend geworden door het bijzondere geluid van met name de JM Reynaud Offrande. Een geluid dat schaars is en voor de geboden muzikaliteit eigenlijk nog veel te onbekend is in Nederland.


Waardig opvolger van de Offrande: JM Reynaud Offrande Signature

Diezelfde Offrande is recent vervangen door de Offrande Signature (zie foto). De grootste verschillen zijn de modernere kastvormen, het gebruik van een nieuwe dubbele ribbon tweeter en de 8 ohm impedantie (in plaats van 4 ohm bij het oude model). Er is veel aandacht geschonken aan het zo minimalistisch mogelijk houden van het filter en het uitzoeken van ‘perfecte’ luidsprekerunits met vooral analoge meetapparatuur en het gehoor van de Franse ontwerper. De klank is vanzelfsprekend, organisch en naar de keel grijpend zoals muziek dat hoort te doen. Het laat muziekreproductie op een heel ander niveau horen dan we over het algemeen gewend zijn; het is zó vrij van ‘randjes’ en onrust. Trek geen conclusies naar aanleiding van de omvang van de luidsprekerkast; in samenwerking met de luidsprekerstand gaat het laag diep en is erg krachtig. De Offrande Signature is een waardig alternatief voor elke vloerstaander!

JM Reynaud heeft echter meer luidsprekers ontworpen, allemaal met datzelfde zuivere, vanzelfsprekende en ‘luidsprekerloze’ karakter dat rijk is aan natuurlijke klankkleuren. Muziek op een zeldzaam hoog niveau.


Concorde Signature
Orféo
EDITORS' CHOICE