Complete HIGH END Audioset Advance Acoustic Versterker, CD en Tuner met 2 Final 400i elektrostaten en Final S220 subwoofer

162 x bekeken | geplaatst op 24 mei 2017

€ 1.250,-kenmerken

Merk Advance Acoustic
Categorie Stereo versterker
Type
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2008
Geplaatst op 24-05-2017

Beschrijving


Complete HIGH END Audioset Advance Acoustic Versterker, CD en Tuner met 2 Final 400i elektrostaten en bijbehorende Final S220 subwoofer.

Een set die voldoet aan de hoogste verwachtingen van een stereofiel.
Alle Advance Acoustic onderdelen zijn hybride. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van transistors en buizen. Bij het aanzetten moet u rekening houden met een korte opwarmtijd van de buizen voordat het onderdeel ‘aan` gaat.

In verband met de aankomende verhuizing wil ik een kleinere set aanschaffen maar zal het ongeëvenaarde geluid missen.

De audio installatie bestaat uit:

- Set van 2 stuks Final 400i floor stander Electrotatics, zilver, met een muurbeugel, die praktischer is in de plaatsing van de elektrostaten.
De originele voetstandaarden zijn ook aanwezig en kunnen eenvoudig teruggeplaatst worden.

Getest in het blad HIFI. NL door Ruud Jonker;
Conclusie:
Het luisteren naar elektrostaten is een belevenis die een gedetailleerde- en neutrale weergave biedt. Er zijn maar weinig dynamische systemen, die zo’n homogene- en fasereine afbeelding neerzetten. Een kleine elektrostaat als de 400i heeft ook een visueel voordeel. De platte- en doorzichtige panelen zullen mogen rekenen op een hoge acceptatiegraad, bij consumenten die een interieur koesteren dat niet lijkt op een kringloopcentrum. In combinatie met een subwoofer doet het systeem ook recht aan lagere frequenties en kan derhalve voelbaar opereren. Bij een goede afstelling is de overgang tussen de sub en het paneel redelijk onhoorbaar te maken. Wie deze Final-panelen aanstuurt met elektronica van niveau, kan genieten van een sublieme prestatie.

- Final Subwoofer type S220.
● Ontwerp: verzegelde behuizing; Front-Firing
● Driver: 12"
● Versterker: 220 Watt RMS
● MFR: 25 Hz - 200 Hz ± 3 dB
● Crossover: Variabel 60 Hz - 200 Hz
● Variabele fase

- Advance Acoustic CD speler, MCD 203-II
Review:
Advance Acoustic, gevestigd in Toulouse, is een merk dat gebruik maakt van Chinese productie om producten te bieden met blijkbaar verbazingwekkende specificaties voor de betaalde prijs.Als het in Europa op deze standaard werd gebouwd, zou de MCD-203II zeker meer dan €1.250,- kosten, met als een robuuste metalen chassis, een dik aluminium frontpaneel, ventielgedreven evenwichtige uitvoer, aanzienlijke interne screening en een complexe voeding op basis van een toroidale transformator.

- Advance Acoustic Versterker, MAP 305-II
Gevonden review:
Uitstekend design, samen met een opvallende constructie, hoge technische grondigheid en een eindeloze finish, laten de MAP305 II tegemoet komen aan de verwachtingen van het grootste aantal stereo freaks tegen een redelijke prijs. Technisch gezien is de AB-bedrijfsmodus van de beroemde MAP-303 bewaard en geoptimaliseerd met een nieuw ultra-stevig chassis met afgesloten compartimenten, nieuwe interne architectuur en alomtegenwoordig gebruik van beste kwaliteitskredietonderdelen.
Muzikaal gesproken geeft de MAP-305 II delicate subtielheid en de juiste balans, altijd klaar om de juiste hoeveelheid kracht en dynamiek te leveren. Neutraliteit, transparantie en energie verzameld in de AB-klasse maken de MAP-305 II een uniek instrument.

- Advance Acoustic Turner, MAT 605,
Omschrijving door importeur Servi-O
De magie van radio uitzendingen vanuit verre oorden is voor velen nog steeds onovertroffen. Hiervoor is echter wel een goede, gevoelige en veelzijdige tuner nodig. En dat is wat Advance Acoustic u met de MAT 605 aanreikt. Zoals de aloude, roemruchte vintage tuners waren voorzien van analoge wijzermeters voor signaalsterkte en kanaalmidden, zo is deze MAT 605 uitgerust met analoge wijzerinstrumenten voor een uiterst nauwkeurige afstemming op de zenders van veraf of dichtbij. De afstemming geschiedt echter volledig digitaal dankzij een kwartsgestuurde oscillator. Verlopen van zenders is hiermee uitgesloten. Het audiogedeelte is opgebouwd rondom een tweetal triodes, die verantwoordelijk zijn voor het fraaie zachte geluidskarakter van deze tuner. Naast de bijzondere audiofiele kenmerken van de MAT 605 beschikt deze over een modern lc-display waarop alle zendergegevens zichtbaar zijn, wanneer deze door de RDS ontvanger worden binnengehaald. Op deze manier combineert de MAT 605 de audiofiele buizentechniek met moderne digitale techniek. En dat niet alleen: het is zelfs mogelijk om een optionele, extra leverbare internetadapter (MDB 607) aan te sluiten zodat u internetradiostations kunt ontvangen. De mechanische constructie is heel stevig. Er worden hoogwaardig afgewerkte materialen gebruikt die de behuizing een tijdloos karakter geven.

Subwoofer en de tuner zijn aangeschaft in 2009.
Overige in 2008.

Het is mogelijk om de Electrotatics en de subwoofer los van de Advance Acoustic audioset te kopen.

Prijs:
Complete set:
Adance Acoustic inclusief Final boxen en subwoofer €1750,-

Los verkocht:
Electrostatics en subwoofer € 1.000,-
Advance Acoustic audioset € 1.250,-
EDITORS' CHOICE