Chapter Audio Sonnet-S CD speler / voorversterker / DAC

196 x bekeken | geplaatst op 1 juli 2017

€ 3.250,-kenmerken

Merk Chapter
Categorie CD/DVD/Blu-ray spelers
Type Chapter Audio Sonnet-S CD speler
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2015
Geplaatst op 01-07-2017

Beschrijving


De Chapter Sonnet S is een CD-speler waarin Chapter al haar kennis omtrent accurate D/A conversie heeft gebundeld. Voorzien van meerdere inputs (USB, SP/DIF) en een ge´ntegreerde actieve voorversterker dient de Chapter Sonnet als basis voor een hoogwaardige hifi-installatie. Deze ultieme speler beschikt over het mooiste loopwerk verkrijgbaar in de markt, gecombineerd met een state of art DAC en de superieure VCXO Masterklok is dit de speler die geen wensen open laat. Tevens inzetbaar als voorversterker is deze high-tech beauty bijzonder flexibel inzetbaar.

Vanzelfsprekend is de CD speler in nieuwstaat.

Nieuwprijs: 8900,-

Ontwerpfilosofie: tijdloos en ge´ntegreerd

Is het einde van de CD-speler nabij? Niet volgens Chapter, maar een CD-speler van Chapter moet wel mÚÚr kunnen. Ze moet verschillende digitale ingangen bieden, zodat een computer, BluRay of DVD-speler als bron kan dienen. Die architectuur moet bovendien flexibel genoeg zijn voor toekomstige upgrades. Daarnaast moet een directe verbinding met de eindversterker gemaakt kunnen worden, zodat de speler als centrum van een digitaal front-end kan dienen. Nieuwe eisen, naast de al bestaande: Chapter gelooft dat een CD-speler grote muzikaliteit en realisme moet bieden, zonder daar een merkbare kleuring aan te geven.

Voeding:

Ook de Sonnet CD-speler beschikt over Chapters befaamde powersupply. Hiermee creŰert Chapter de basis voor een uitgebalanceerde muziekweergave waarin het geluid tot bloei komt. De binnenkomende stroom wordt gefilterd op radio- en elek tro- magnetische interferentie, om te voorkomen dat deze vervuiling de prestaties negatief kan be´nvloeden. Daarnaast mag de powersupply geen elektrische of magnetische invloed uitoefenen op de gevoelige circuits in de D/A-converter en de ge´ntegreerde voorversterker. Daartoe is de powersupply goed afgeschermd. Zo wordt het volledige potentieel van ruim 125 dB dynamisch bereik benut.

D/A converter:

Het hart van de Sonnet CD-speler wordt gevormd door een volledig gebalanceerde Emitter Coupled Logic (ECL) D/A converter. Dit circuit is discreet opgebouwd, en verwerkt het signaal in een 32-bit architectuur. Hierdoor worden superieure prestaties bereikt, wat onder ander blijkt uit een dynamische range van meer dan 125 dB, met 0,00005% THD bij 0dB 1KHz.

VCXO Masterklok:

De Masterklok is een klok met zeer lage ruis, waarmee ge´ntegreerde jitter < 0,2 picoseconde wordt bereikt. Dit alleen al zorgt voor een natuurgetrouwe muziekweergave. Bovendien creŰert de Chapter VCXO een signaaldrager die speciaal voor audio-doeleinden geschikt is. Dit stelt de D/A converter in staat om het signaal zeer nauwkeurig te verwerken. Hiermee wordt tevens de invloed van de overgebleven ruis geminimaliseerd. De Chapter Sonnet gebruikt een zelfontworpen verdeler die het VCXO-signaal door het hele digitale systeem vasthoudt.

Gebalanceerde analoge uitgangstrap:

Het signaal uit de D/A converter wordt opgevangen door een volledig gebalanceerde uitgangstrap die in klasse A werkt. Een zorgvuldig gekozen combinatie van Wima Black box condensators en niet-magnetische inductoren wordt gebruikt om overgebleven data-artefacten weg te filteren uit het audio-signaal.

Voorversterker:

De Chapter Sonnet beschikt over dezelfde voorversterkerschakeling en volumeregeling als de Chapter Preface S (m.u.v. het analoge inputcircuit). De volumeregeling is ontworpen door Chapter omdat bestaande regelingen onvoldoende transparant bleken te zijn.

Onderdelen:

Bij het kiezen van de onderdelen voor de Sonnet wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde meet-apparatuur. De luisterervaring is leidend, en die bepaalt het resultaat! Chapter maakt voor de Sonnet S gebruik van de best klinkende Burr Brown op-amps. De elektrolytische condensatoren zijn uitgezocht op hun zeer lage effectieve serieweerstand, wat de snelheid ten goed komt.

Productie:

Chapter produceert haar apparatuur onder ISO-9000 en ASI-9100 kwaliteitseisen, waardoor u verzekerd bent van een uiterst goede en zekere productie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van volledig in goud gedompelde circuitboards niet goedkoop, maar wel duidelijk hoorbaar.
EDITORS' CHOICE