Chapter Audio Précis 250S stereo versterker in nieuwstaat

193 x bekeken | geplaatst op 1 juli 2017

€ 3.750,-kenmerken

Merk Chapter
Categorie Stereo versterker
Type Chapter Audio Précis 250S stereo versterker
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2015
Geplaatst op 01-07-2017

Beschrijving


De Chapter Précis 250S is een state of the art geïntegreerde versterker die is voorzien van een unieke combinatie van designelementen in combinatie met zorgvuldige aandacht voor technische details. Compromisloos gebouwd in ieder opzicht. Materiaalgebruik is uitzonderlijk, interne componenten komen uit de hoogste categorie, of zijn eigen ontwikkeling, afwerking is exemplarisch. Dit alles samen maakt deze "tank" de betere versterker verkrijgbaar. Mocht je bekend zijn met Krell, Pass, Bryston of Jeff Rowland.....de Chapter gaat dan nog een stap verder.

Gewicht: 25 Kg
Prijs: € 8.750

Ontwerpfilosofie: muzikaliteit en reserve

Chapter gelooft dat een versterker grote muzikaliteit en realisme moet bieden, zonder daar een merkbare kleuring aan te geven. Ze moet de hoge resolutie van alle mogelijke bronnen onvervormd kunnen doorgeven. Daarnaast streeft Chapter naar een volumeregeling die volledig transparant is, ongeacht het volume. De Chapter Précis 250S dient de meest uitdagende luidsprekers en kabels met gemak te kunnen aansturen, waarbij een impedantie van 2 ohm geen probleem mag veroorzaken.

Voeding:

Den Chapter Précis 250S weegt 25 kilo. Een groot deel daarvan komt voor rekening van de transformator, die op specificatie van Chapter wordt gewikkeld. De nieuwe gebalanceerde Zero Ripple voeding levert de versterkerschakeling een zeer stabiele stroomvoorziening. Hierdoor verandert het geluidsbeeld van de Précis 250S zelfs niet als er een grote belasting optreedt. Daarnaast mag de powersupply geen elektrische of magnetische invloed uitoefenen op de gevoelige circuits in de versterkerschakeling. Daartoe is de Zero Ripple powersupply goed afgeschermd. Zo wordt verzekerd dat de Précis 250S volledig stil is.

Unieke volumeregeling:

Bij het ontwerpen van de Chapter Précis 250S heeft het ontwerpteam geluisterd naar een aantal verschillende volumeregelingen, die elk een eigen sonische signatuur gaf en dus niet voldeed. Chapter heeft een eigen volumeregeling ontworpen, gebruikmakend van een reeks precisieweerstanden en relais. Dit geeft de Preface S een ongekende resolutie en transparantie die bij elk volume wordt gerealiseerd.

Bandbreedte:

De weergave van een realistische soundstage is sterk afhankelijk van de juiste weergave van de hoogste frequenties. De Précis 250S geeft signaal door tot 90kHz, wat zorgt voor een groots geluidsbeeld. De outputstage is speciaal ontworpen om een hoge reactiesnelheid te bereiken, waaraan een snelle differentiële ingangstrap bijdraagt. De uitgekiende filtering die aan de uitgangstrap voorafgaat garandeert een excellent fase gedrag ongeacht frequentie of versterkingsgraad.

Energieopslag:

De gebalanceerde Zero Ripple voeding is gecombineerd met een groot aantal voltagecapacitors, die snel energie kunnen loslaten. Zelfs de meest veeleisende muziekstukken zullen hierdoor de voltage rails niet kunnen verstoren, waardoor de Chapter Précis 250S moeiteloos doorspeelt. De opslag is ook nodig om lage tonen onbekommerd en gecontroleerd weer te geven.

Gebalanceerd ontwerp:

Vlakt de aardestromen uit die intermodulatie en overspraak kunnen veroorzaken in een conventioneel stereo-ontwerp.

Klasse D versterkerschakeling:

In de Précis 250S wordt gebruik gemaakt van een klasse D schakeling, wat grote voordelen biedt op het gebied van efficiëntie en stroomverbruik. Chapter kiest vooral voor deze schakeling omdat het de beste eigenschappen combineert van solid-state en buizen-versterkers, waarbij een zeer grote dynamiek bereikt wordt. Er wordt post filter feedback toegepast, en heeft een vlakke curve over de hele audio-bandbreedte.

Circuitboards met gouden banen:

Chapter kiest voor in goud gedompelde circuitboards. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van het reguliere koperbedrukte board op gebieden als ruimtelijke weergave, dynamiek en air. Isolatie van trillingen De grondplaat van de Chapter Précis 250S bestaat uit drie aluminiumplaten, die met elkaar zijn verbonden door een speciale viscose-elastische polymeer. Hierdoor neemt de gevoeligheid voor externe trillingen af met 80%, wat betekent dat de voorversterker vrijwel immuun is voor trillingen van 15Hz en hoger.

Onderdelen:

Bij het kiezen van de onderdelen voor de Précis 250S wordt veel gebruik gemaakt van de testbank. De luisterervaring is echter leidend, en die wordt bepaald door het samenspel van verschillende onderdelen. Chapter maakt voor de Précis 250 S gebruik van de best klinkende op-amps van Burr Brown. De elektrolytische condensatoren zijn uitgezocht op hun zeer lage effectieve serieweerstand, wat de snelheid ten goed komt. Ze zijn afkomstig van Nichicon en Samwha. In de voeding worden de beste klinkende regulators van Linear Technology en een zelf ontworpen transformator toegepast.

Productie:

Chapter produceert haar apparatuur onder ISO-9000 en ASI-9100 kwaliteitseisen, waardoor u verzekerd bent van een uiterst goede en zekere productie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van volledig in goud gedompelde circuitboards niet goedkoop, maar wel duidelijk hoorbaar.

Specificaties:

Output: 250 Watt @ 8 Ohm, 500 Watt @ 4 Ohm
THD: < 0,01% bij 1KHz (22 Hz - 22 KHz)
IM vervorming: <- 80dB (19+20KHz dual tone test - 1 KHz product at 1V input)
Frequentiebereik: DC-48 KHz (+/- 3dB)
Common mode rejection ratio: < -90dB (1kHz @ 0dBV)
Gain: 26 dB
Input: 1 paar XLR, 4 paar RCA
Gewicht: 25 Kg
Prijs: € 8.750 

EDITORS' CHOICE