Musical Affairs Crescendo luidsprekers --> Prijs verlaagd!

547 x bekeken | geplaatst op 7 oktober 2017

€ 3.350,-kenmerken

Merk Musical Affairs
Categorie Luidspreker front
Type Hoog rendement luidsprekers met breedband units
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 07-10-2017

Beschrijving


De befaamde luidsprekers van Hans Kortenbach van Musical Affairs. Zeer bijzonder ontwerp dat aan de achterkant volledig open is zonder toepassing van demping. Het ontwerp is gebaseerd op het principe van een dunwandige resonante klankkast wat een extreem muzikaal en natuurlijk klinkend resultaat oplevert. De speaker benadert het gevoel van er ‘live’ bij zijn. De muzikanten worden voor de speakers in je kamer neergezet met alle emotie van een live concert.

PHY PH Breedband unit
In deze uitvoering wordt gewerkt met de beroemde PHY-PH van Bernard Salabert. De Crescendo maakt gebruik van één breedband unit voor het hele frequentiebereik waardoor geen scheidingsfilter nodig is.

Aansturing
Het rendement is >94 dB en de speaker heeft een hoge impedantie (16 ohm) waardoor de luidsprekers goed aan te sturen zijn met lichte versterkers met weinig vermogen (bv. SET buizen versterker), maar ook mooie klasse A transistor versterkers doen het hier prima op. Het is wel belangrijk om met een goede bron en versterker te werken, anders gaat dit juweeltje niet tot zijn recht komen.

Maten
Hoogte: 105 cm
Breedte voor: 36 cm
Breedte achter: 15,5 cm
Diepte: 49 cm

Upgrades ten opzichte van het standaard model
- De luidsprekers zijn afgewerkt met veel extra laklagen voor een nog muzikaler en mooier muziekbeeld (meerprijs was 700 euro)
- De achterpootjes zijn iets korter gemaakt waardoor de kast wat naar boven afstraalt. Dit verbetert het beeld en de hoogweergave. De beste hoek is een kwestie van experimenteren. Je kunt een dun plankje (of kurken onderzetter) onder de achterpootjes leggen om de hoek iets kleiner te maken als dat in jouw situatie beter zou klinken
- De luidsprekerkabel is rechtstreeks op de unit bevestigd. Deze kan er eenvoudig afgeschoven worden mocht je andere luidsprekerkabel willen gebruiken. Zo omzeil je de negatieve invloed van interne bekabeling
- De luidspreker is nog lange tijd doorontwikkeld. In dit exemplaar zijn alle laatste updates verwerkt

Luidsprekerkabel
Heel, heel veel experimenteren door de ontwerper van de luidspreker heeft de "47 Labs Model 4719 Kishemon" luidsprekerkabel opgeleverd als ideale match. Deze verkoop ik erbij. Je leest meer over deze legendarische kabel op de website van 47labs. Deze zeer platte koperkabel (0,1mm dik!) klinkt natuurlijk, snel en muzikaal. De kabels zijn ca. 2,9m lang.

Prijzen
Musical Affairs Crescendo luidsprekers: nieuw 6700 euro, aangeboden voor: 3150 euro
47 Labs 4719 Kishemon luidsprekerkabel: nieuw 1300 euro, aangeboden voor: 650 euro

De luidsprekerkabel `hoort` eigenlijk bij deze speakers voor een optimaal resultaat. Ik verkoop daarom de luidsprekerkabel pas los in het geval de luidsprekers zonder luidsprekerkabel verkocht zijn.
EDITORS' CHOICE