Lyngdorf DPA-1 digitale voorversterker met Roomperfect

384 x bekeken | geplaatst op 23 januari 2018

€ 1.200,-



kenmerken

Merk Lyngdorf Audio
Categorie Voorversterker
Type DPA-1
Serienummer 0300559
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 2011
Geplaatst op 23-01-2018

Beschrijving


Digitale voorversterker met RoomPerfect kamer correctie. Met originele meetmicrofoon, extra lange XLR microfoonkabel, afstandsbediening, uitgebreide handleiding (op USB stick) en met de meest recente firmware geinstalleerd.

Lees de review op:
https://www.hifi.nl/artikel/5686/Lyngdorf-DPA-1-Roomperfect-equalizer.html

De DPA-1 is een digitale, volledig gebalanceerde voorversterker van Lyngdorf, met daarin het innovatieve roomcorrection systeem. Dit systeem verwijdert effectief de resonantie eigenschappen van de kamer. Door een aantal metingen in de kamer te verrichten met de bijgeleverde microfoon worden resonanties en timingsfouten opgemeten en door middel van softwarematige filters gecorrigeerd. Het geluid blijft zijn puurheid behouden, maar storende kamereigenschappen worden geneutraliseerd. Het resultaat is een zeer aangenaam, natuurlijk geluid, waarbij geen sprake is van dreunerige bassen of van vermoeidheid aan uw oren zelfs na urenlange luistersessies.

De RoomPerfect kamer correctie is met bijgeleverde microfoon (en lange XLR kabel) binnen een half uurtje eenvoudig in te stellen, hiervoor is geen enkele kennis van audio of computers nodig.

Naast RoomPerfect biedt de DPA-1 ook de mogelijkheid om digitale cross-over filters in te stellen. Daarmee kunnen vanuit de DPA- 1 subwoofers of tweeweg-luidsprekers actief worden aangestuurd, zodat passieve filters in de luidsprekerboxen overbodig worden.

Inputs (stereo): 4x RCA analog, 1x XLR analog, 2x RCA SPDIF, 1x XLR AES/EBU digital, 1x Optical
Outputs (stereo): 1x RCA analog (main), 1x RCA analog (sub), 1x XLR analog (main), 1x XLR analog (sub)
Mic in: 1x XLR analog (mono)

Het grote voordeel van de RPA-1 ten opzichte van de TDAI geintegreerde versterkers van Lyngdorf is dat de RPA-1 zich laat combineren met één of meerdere eindversterkers. Zo heeft u vrije keuze in een eindversterker die goed past bij uw luidsprekers, en kunt u eventueel later de eindversterker upgraden of vervangen terwijl u de room perfect technologie behoudt. Daarmee bent u met een RPA-1 beter voorbereid op de toekomst.

Deze versterker is in December 2011 gekocht bij Hi-Fi Klubben. De originele factuur is aanwezig.

Front, zij- en achterpanelen en de afstandbediening zijn volledig zonder gebruikerssporen.
Helaas zit er een kras op de bovenplaat. Deze kras is vrijwel niet zichtbaar (bijvoorbeeld als de versterker in een meubel staat), maar als de versterker vrij staat is de kras onder bepaalde hoeken zichtbaar. Ik heb het contrast in foto 5 verhoogd zodat je hem goed kunt zien. Let op, het is dus minder erg in werkelijkheid dan op deze foto.




EDITORS' CHOICE