AMR CD 77.1

506 x bekeken | geplaatst op 8 februari 2018

€ 3.150,-kenmerken

Merk AMR Audio
Categorie CD/DVD/Blu-ray spelers
Type 77.1
Serienummer 770074
Conditie Gebruikt
Bouwjaar 2007
Geplaatst op 08-02-2018

Beschrijving


Legendarische hybride cd-speler met apart te benaderen usb-DAC. Wat mij betreft de ideale speler voor de muziekgenieter.

Alles aan deze speler is met aandacht ontworpen. Het resultaat is een speler die zowel zeer gedetailleerd, ruimtelijk als analoog klinkt. Ik heb nog steeds geen enkele andere speler gehoord die net zo mooi muziek maakt en tegelijk alles uit de opname laat horen. Ik heb al teveel spelers gehad die of gedetailleerd en scherp of warm en suf klonken :). De AMR overklast dat moeiteloos.

Ik ben eerste eigenaar. De speler werd in eerste instantie door de winkel kort ingezet als demo-exemplaar. In die periode heeft de speler een krasje/buts opgelopen aan de bovenkant (zie foto 4). Om die reden ligt mijn vraagprijs lager dan gebruikelijk.

De speler staat in een niet roken huishouding. De speler staat vanaf het begin onder een op maat gemaakte plexiglas stofkap. De aansluitingen van de speler zijn onderhouden met Acoustic Revive contactspray (ECI-50). Van luisteren door de week komt het vaak niet. Het zijn dus gemiddeld enkele uren per week in de weekenden dat de speler is gebruikt. De speler speelt foutloos.

De speler is in 2010 door de importeur geüpgraded naar model 77.1. Er zijn sindsdien geen reparaties geweest. In 2014 is via de importeur de lens nagezien en schoongemaakt. In 2018 is de afstandsbediening voorzien van geheel nieuwe elektronica, zodat deze als nieuw werkt.

Reden van verkoop is: na jaren van hifi en muziek luisteren als hobby besteed ik nu mijn tijd aan andere zaken. Zonde dat deze speler daarom weinig wordt gebruikt.

Is te beluisteren met cd’s en met flac/wav/mp3 etc. Wordt uiteraard geleverd met de originele afstandbediening, flightcase, AMR stroomkabel, AMR interlink, handleiding. Gratis meegeleverd (t.w.v. 550 euro):
1. handgemaakt onderbord, gebaseerd op het Acoustic Revive Quartz onderbord. Deze plaat, gevuld met quartz, gaat resonantie en EMS tegen.
2. Op maat gemaakte plexiglas stofkap.

Nieuwprijs: 9.000 euro
EDITORS' CHOICE