Etude Rhea MP II

206 x bekeken | geplaatst op 10 februari 2018

€ 550,-kenmerken

Merk Etude
Categorie Luidsprekersets
Type MP II
Serienummer
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar
Geplaatst op 10-02-2018

Beschrijving


3 weg, gesloten. 35-22000hz. 8 ohm. Rendement 89 db. maten: 113/27/34 cm. 28 kg.

Woofer: Audax HD 20B25
Filler: KEF B110 SP1003
Tweeter: Audax HD 13 D 34 H

Met de RHEA heeft ETUDE een luidspreker ontworpen waarmee U de mogelijkheid wordt geboden bewust kennis te maken met het verschijnsel muziekbeleving, in de meest ruime zin van het woord. Het is een eenvoudig aan te sturen luidspreker die onder nagenoeg alle omstandigheden tot zijn recht kan komen. Met de inzet van vele nieuwe ideeën werd een luidspreker ontwikkeld die vrijwel geen wensen onvervuld laat.
De RHEA is een driewegsysteem volgens het Line Source principe. Om de eisen aan de rest van de installatie niet al te hoog te stellen, werd als laagst weer te geven frequentie 35 Hz gekozen. De voor ETUDE ontwikkelde en/ of geselecteerde componenten garanderen een, ook na vele jaren, gelijkblijvende kwaliteit. Om aan de meest uiteenlopende omstandigheden het hoofd te kunnen bieden zijn er regelaars ingebouwd die de verhouding tussen laag en midden-hoog kunnen aanpassen. Hieruit moge blijken dat de overname- frequentie naar het midden toe zeer laag werd gekozen. Je zou kunnen stellen dat het systeem een ingebouwde subwoofer heeft.
Deze regelaars zijn bereikbaar via het filtercompartiment; eens afgeregeld, is de instelling dus niet per ongeluk te verstoren. Het rendement van de RHEA kan als normaal beschouwd worden; een stabiele versterker van 100 Watt is aan te raden. Uitzonderingen bevestigen de regel. De fase- correctie is akoestisch uitgevoerd. Wij bedoelen hiermee dat het speakerfront niet in één doorlopend vlak is uitgevoerd, zodat de tijdsvertraging tussen de verschillende drivers op mechanische wijze tot stand komt.
Zoals bij alle ETUDE-modellen is veel aandacht besteed aan het design: zo is bijvoorbeeld de frontopbouw door een rondom doorlopende bespanning aan het oog onttrokken. De feitelijke luidsprekerkast wordt door een tweede kast omsloten; deze heeft uitsluitend een designfunctie. Het oog wil ook wat!
Zie verder de site van Etude Owners Club
EDITORS' CHOICE