TMA Audio Menuetto`s luidsprekers

229 x bekeken | geplaatst op 19 februari 2018

€ 950,-kenmerken

Merk TMA
Categorie Luidsprekersets
Type TMA Audio Menuetto wit hoogglans
Serienummer
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 2014
Geplaatst op 19-02-2018

Beschrijving


Prachtige strakke hoogglans witte vloerstaanders van het Zwitserse merk TMA Audio. Ik heb ze ruim 2 jaar in het bezit en ze klinken supergoed. Helder, gedetailleerd met voldoende laag en midden. Ik heb ze gekocht in Venlo bij Stassen hifi.

Ik heb bij Stassen een luistertest gedaan van 8 verschillende sets vloerstaanders. Oa PMC, Quadral, Focal, en ook de CM8 van B&W. De laatste genoemde sprong er wat mij betreft direct uit als minst klinkende speaker. Terwijl het een gerenommeerd merk is. Ik had de CM8 elders al eens eerder gehoord en hij klonk niet in balans (met een Rotel versterker). Die dag heb ik de TMA`s gekozen omdat ze het beste klonken, icm mijn Marantz PM7001. (Inmiddels is de PM7001 vervangen door een PM8005). Ik kende het merk van tevoren niet, maar ben puur op t gehoor afgegaan. En er nog steeds zeer tevreden over.

Omdat ik graag wil upgraden naar de Quad Z3 doe ik de TMA Menuetto`s weg. Nieuwprijs €1800,- Aankoopbewijs uiteraard aanwezig en nog een kleine 1,5 jaar garantie bij Stassen. En in goede staat. Een speaker heeft wel een miniscule lakbeschadiging welke ik heb laten bijwerken. Je moet echt goed kijken wil je het zien. Verder in prachtige staat. Ze staan op Soundcare Superspikes M6 twv 59,-, wat het geluid nog voller en ruimtelijker maakt.

Ben je geïnteresseerd kom dan gerust eens luisteren. Staan aangesloten icm een Marantz PM8005 versterker. Maar je kunt ook je eigen versterker meebrengen natuurlijk. Ook zeker goed te combineren met o.a NAD en Cambridge Audio (daar heb ik tussen getwijfeld twee jaar bij de aanschaf van een nieuwe versterker, maar toch bij Marantz gebleven).

Specificaties:

Type luidspreker
TMA PCSC 2,5-weg vloerstaande luidspreker
Frequentie bereik
47 - 25000 Hz
Gevoeligheid
90 dB 1W/1m.
Aanbevolen vermogen
100 Watt
Aantal speakerunits
1 x 25 mm. silkdome tweeter, 1 x 13 cm. midrange unit, 1 x 13 cm. woofer unit
Afmetingen (H x B x D)
99,2 x 17 x 29,8 cm.
Gewicht
19 kg.
EDITORS' CHOICE