Hyperion hps906 - zeldzame hi-end Top speakers!

200 x bekeken | geplaatst op 23 maart 2018

€ 850,-kenmerken

Merk Hyperion
Categorie Luidspreker front
Type
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 23-03-2018

Beschrijving


Beschrijving:
Hyperion Sound Design zag een tiental jaar geleden het eerste levenslicht om de wensen van een groepje technici en zogenaamde audiofielen uit Amerika te verwezenlijken. Na langdurig onderzoek hebben zij twee nieuwe technieken ontwikkeld en die in een 6.5 carbon-fiber woofer gestopt.
De HPS-906 is voorzien van een dergelijke woofer. De techniek is gebaseerd op Synchro Vibrate Flattop (S.V.F.) en Magnetic Fluid Damping System (M.F.D.S.). De combinatie is door Hyperion als dusdanig uniek ervaren dat er inmiddels een patent op is aangevraagd. De S.V.F. techniek is een vinding over hoe drivers aangestuurd moeten worden. In tegenstelling tot de normale stofkap, is de S.V.F. een echt geluid producerend onderdeel in de driver. Het zorgt ervoor dat het geluid enorm direct en puur weergegeven wordt met een minimale vervorming op hoge volumes. Dit kan door gebruik te maken van een minimale hoeveelheid onderdelen.
In combinatie met Magnetic Fluid Damping System maakt S.V.F. de perfecte geluidsprestatie mogelijk, stelt Hyperion. Het Magnetic Fluid Damping System is een andere innovatieve toepassing voor Hyperion drivers. De `SVF` driver heeft geen spider zoals de meeste conventionele units. Een spider heeft als belangrijke taak de spoel op zijn plaats te houden en te stabiliseren, maar is een bron van ongewenste vibraties en kleuring. M.F.D.S. vervangt de spider volledig, waardoor de ongewenste bijwerkingen uitgesloten worden.
Hyperion claimt een verhoogde snelheid van de driver waardoor een enorm pure weergave mogelijk is. Ook een fraaie tweeter in dit revolutionaire ontwerp ontbreekt niet en is er één van het 1 silk dome copper short horn type. Horn-types staan bekend om hun redelijk hoge rendement en zorgen ervoor dat de luidsprekers makkelijker aan te sturen zijn.
De Hyperions weten de muziek met het grootste gemak weten weer te geven. Ik kan dit het best omschrijven als een soort gewichtloosheid in het geluid. Alles gaat zo eenvoudig en er is geen spoortje van stress of benauwdheid. Mogelijk is het onder invloed van de nieuw gebruikte techniek waarmee inderdaad geclaimd wordt dat de ongewenste vibraties en kleuringen uitgesloten worden.
Qua focussering zit het goed. Zowel bij The Weavers als bij Harry Bellafonte Live in The Carnergie Hall op analoog klinken scherp gestoken stemmen. Makkelijke muziek bij een laag volume, maar stemmen die nogal eens in de stress schieten en scherp en hard worden zodra de knop wat meer naar rechts gaat. Doordat de stress volledig ontbreekt bij de HPS-906 merk je het niet op.
Dit systeem concurreert hiermee op hoog niveau met veel duurdere speakers. Bij hoge volumes neemt niet alleen de geluidsdruk toe maar ook het gevoel van being there. Luider spelen betekent leven in de brouwerij, terwijl ik het volume niet eens zo ver open heb gedraaid. Wanneer ik de knop een zwaai naar de andere kant geef en er slechts op de achtergrond muziek speelt weten de luidsprekers toch nog een mooi en stabiel beeld neer te zetten. Dit in tegenstelling tot luistersessies met andere luidsprekers waarbij alles als een pudding die niet lang genoeg de tijd heeft gehad om te stijven instortte. Laura Anderson kan mij altijd bekoren en ik bewonder haar stem die in het niets voor mij hangt met achter haar een dreigend langzaam aanzwellend laag. Betoverend en meeslepend. Roger Waters ben ik al lang vergeten. Wat kan CD toch mooi klinken.
Dynamisch en energiek klinkend op analoog in Warm Breeze van Count Basie. De HPS-906 geeft geen krimp als Basies big band de vrije hand krijgt. Drums vol en strak, zelfs de vaak zo moeilijke blaasinstrumenten worden melancholiek weergegeven. Aan detail tussen al dat geweld ontbreekt het ook niet, het pianospel is goed te volgen en loopt vloeiend tussen de andere instrumenten door. Terwijl het buiten koud en guur is doet de HPS-906 je dat vergeten met de Families Gilberto/Getz op de draaitafel. De gordijnen dicht en de kachel aan, ik waan mij in het Zuid-Amerikaanse en de warme soepele klanken vloeien de kamer in. Astrud links, Jaoa rechts en in het midden de zwoele klanken van sax. Detail kennen de luidsprekers ook, luchtige percussie en tikkende kleppen maken dit tot een waar luistergenot. De achtergrond diep en zwart, wat willen we nog meer. Review ui HiFi dotNL
Ze kosten nieuw 3200 euro wat een koopje is in dit segment....deze prijs is een opportuniteit! incl originele verpakking.
EDITORS' CHOICE