Dynaudio Contour S3.4 en Unico SE

407 x bekeken | geplaatst op 1 mei 2018

N.o.t.k.kenmerken

Merk Dynaudio
Categorie Luidspreker front
Type Contour S3.4
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2006
Geplaatst op 01-05-2018

Beschrijving


Geweldig muzikaal met een heel volledig en precies geluid. Dat is wat deze mooie luidsprekers te bieden hebben. Niet voor niets dat Dynaudio deze luidspreker na introductie van deze versie meer dan 10j niet heeft veranderd
Bij de S 3.4 is gekozen voor de mooie esotec tweeter in combinatie met twee 17 cm laag/midden weergevers. De kast heeft een hoogte van 122 cm en een diepte van 34 cm, maar oogt hij slank door de geringe breedte van 19 cm. De kleur van het fineer lijkt het meest op eiken. De fronts zijn ook aanwezig. De luidsprekers hebben een gevoeligheid van 88 dB en een nominale impedantie van 4 Ohm. De S3.4 heeft zelf een neutraal geluid, maar in combinatie met de Unico SE van Unison Research komt deze luidspreker echt tot leven. De versterker is hybride met buizen in de voortrap en Mosfet versterking in de eindtrap, waardoor het beste van de twee werelden wordt gecombineerd: een vloeiend geluid met een groot vermogen. Het grote vermogen, tot wel 2x280W bij 4ohm, maakt dat de Contours echt kunnen gaan zingen. De Unico SE is dus een soort power versie van de normale Unico versterker. De versterker is nog een heel goede staat en heeft in 2017 nog onderhoud gehad van de importeur en nieuwe buisjes in de voortrap.
Bij de versterker zit een mooie houten afstandbediening.

Ik heb meer dan 10j van dit prachtige set mogen genieten, maar nu mag een andere muziekliefhebber dit set van mij overnemen. Mijn voorkeur is om het als set te verkopen omdat de versterker en de luidspreker zon goede match zijn. Nieuwprijs destijds van de Dynaudio Contour S3.4 5200 en de Unison Research Unico SE 2300. Doe een reel bod en dan kunnen ze van jou worden.

Voor 9 mei heb ik ook nog Ocos luidspreker beschikbaar. Dit wordt ook wel de beste luidspreker kabel ooit genoemd en werd door Dynaudio bij demonstraties gebruikt.

Op internet zijn veel recensies te vinden:
Deze speakers zijn het meest natuurlijke dat ik ooit gehoord heb. Naar mijn mening behoren ze bij de elite in de high-end wereld. (luidsprekers.nl)
Unico SE komt als beste uit de test van versterkers in Audio magazine Duitsland - april 2007. (deze heb ik op verzoek als pdf)
Dynaudiio Contour en Unico wordt op hifi.nl een moderne klassieker genoemd (https://www.hifi.nl/artikel/7209/Hifi-Solutions-presenteert-Dynaudio-Contour,-een-Moderne-Klassieker.html)
EDITORS' CHOICE