Metrum Acoustics Adagio NOS DAC USB Silver

1044 x bekeken | geplaatst op 6 november 2018

€ 4.250,-kenmerken

Merk Metrum Acoustics
Categorie DAC
Type Adagio
Serienummer 1621535-020
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2016
Geplaatst op 06-11-2018

Beschrijving


Wat kun je nog meer doen na de lancering van een van de beste DAC`s die heden ten dage beschikbaar zijn?

We zijn ons ervan bewust dat ons huidige vlaggenschip Pavane moeilijk is te verslaan, maar minstens één idee werd nog niet gerealiseerd. De toevoeging van een fatsoenlijk volume regeling met het idee een noodzakelijke voorversterker uit te sluiten zou de prestaties drastisch verbeteren. Maar we weten ook dat de manier van realisatie van een dergelijke optie in het signaal ook een negatief effect kan hebben.

Na diverse experimenten bleek dat het beste geluid rechtstreeks uit onze Transient ™ modules bleek te komen . Een digitale aanpak van volume regeling heeft ons niet overtuigd. Een ander idee in het geval van onze R2R ladder dacs blijkt het vrij eenvoudig om de uitgangsspanning van de dac te veranderen door een variatie van de referentie spanning. Om dit te realiseren, werden speciale dac printen ontworpen om de best mogelijke regulering te krijgen.

Net als in onze Pavane, werden "forward correctie" technieken gebruikt bij het aansturen van onze mono dac boards. Het resultaat van dit proces is een extreem hoge lineariteit, tot -140 dB, waardoor de Adagio een realistische 24 bit dynamisch bereik heeft.

De Adagio is een stap voorwaarts in de audio keten. Het is muzikaal, eert het Non-oversampling principe en tegelijkertijd de integratie van de technologische vooruitgang die is geboekt door de jaren heen.
EDITORS' CHOICE