Rosso Fiorentino Volterra

525 x bekeken | geplaatst op 9 februari 2019

€ 6.990,-kenmerken

Merk Rosso Fiorentino
Categorie Luidspreker front
Type volterra
Serienummer 876
Conditie Als nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 09-02-2019

Beschrijving


Rosso Fiorentino Volterra in de afwerking Brown Ostrich. Het vloerstaande luidsprekermodel heeft een uitgekiende constructie. De kast van de Volterra is voorzien van een tweede Peerless woofer, die groter is dan de laag-/middenunit van de monitor. In het tussengedeelte zit het scheidingsfilter. De twee kasten staan niet met elkaar in verbinding. Er wordt dus ook geen gebruik gemaakt van een baspoort in het onderste laag gedeelte, waardoor we het feitelijk over een gesloten systeem kunnen hebben.
Omdat de Volterra hiermee feitelijk uit twee afzonderlijke kasten bestaat, is de kans op eigen kastgeluid nagenoeg nihil. Het laag is bijzonder strak en zeer informatief over het hele laagbereik.
De weergave van eigenlijk elke Rosso Fiorentino luidspreker is bijzonder en heeft werkelijk iets ‘eigens’. Ondanks dat alle details er zijn, zult u nooit een opdringerig hoog en andere overdrijvingen horen. Het midden en hoog is juist zijdezacht; vloeiend en extreem rijk van klankkleur. Het impedantie verloop is erg vlak en daardoor erg makkelijk aan te sturen, waarbij ook een buizenversterker een prachtige optie is. Dynamisch, rijk van klankkleur en innemend.
De luidspreker is uitgevoerd met een ultrasonische generator. Het frequentiebereik loopt door tot 100 kHz, het gaat om een ‘hemispherical piezoelectric ceramic diaphrag multrasonic generator’. Het effect is heel fascinerend: je hoort het niet direct (als je je oor bij de unit houdt, hoor je niets, maar je merkt het wel). Zittend in de luisterpositie is er een onwaarschijnlijke invulling van de ruimtelijkheid; mits deze natuurlijk op de opname staat.
De luidspreker weegt zo’n 40 kilogram.
Nieuwprijs € 9.400,-- Kleine inruil bespreekbaar

Aanbieder


Audio21
op afspraak weer open
Groteweg 21
8191 JS Wapenveld
EDITORS' CHOICE