unieke draaitafel Lenco PTP6 met fraaie 10,5 inch tonearm

450 x bekeken | geplaatst op 23 maart 2019

€ 1.750,-kenmerken

Merk * Anders
Categorie Draaitafel
Type
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2017
Geplaatst op 23-03-2019

Beschrijving


Hele fraaie Lenco PTP6 zware draaitafel, met gestapeld corian plateau met hele mooie magnetisch gelagerde 10,5 inch tonearm.
Door het gemiddelde tot zware gewicht van de arm, is deze een perfecte match voor laag compliante mc elementen zoals bv. de Denon dl-103(R)
De opbouw van de draaitafel is als volgt:

-Hij staat op 3 aluminium voeten met een interne ontkoppeling dmv keramische kogels, het totale gewicht rust in principe op de 3 keramische kogels in de voeten.
-De plint bestaat uit 5 lagen hoogwaardig berken multiplex van 18mm en is dus 90mm dik.
-De plint is gefineerd aan de zijkant met palissander en aan de bovenzijde met esdoorn.-De originele ptp6 rvs topplaten zijn ingefreesd in de plint, de bovenzijde is hierdoor vlak.
-De aandrijving gebeurt door een krachtige lenco L76 motor met idler wheel.
-Het lager bestaat uit een edelstalen behuizing met nieuwe oilite glijlagers, de as rust op een keramische kogel en een PEEK thrustplate, resultaat, een perfect lopend lager.
-Het lager is aan de bovenzijde gemonteerd in de ptp6 top plate en is aan de onderzijde gefixeerd aan de plint, waardoor een super stijve constructie ontstaat.
-De 10.5 inch arm is heel speciaal en heeft een wrijvingsloze magnetische lagering, alle parameters zijn instelbaar, de gebruikte materialen voor de arm zijn RVS, messing, aluminium, ebbenhout en ipe-hardhout voor de armbuis.
-De arm staat op een ronde verplaatsbare aluminium schijf, op deze schijf kunnen armen van 9 tot 12 inch worden geplaatst.
-Het plateau bestaat uit 2 delen, het onderste een origineel Lenco L76 plateau, het bovenste is gemaakt van corian, wat een extreem hoge massa/demping heeft. Een platenmat is in principe niet nodig.
-De armbedrading is van cardas en de arm wordt geleverd ZONDER element

Dit is een draaitafel voor een liefhebber en het spreekt voor zich dat de tafel voor een goede prijs weg gaat, koopjesjagers gelieve mij niet te vermoeien
EDITORS' CHOICE