Melco N1 mk2 netwerkspeler / opslag 6Tb

574 x bekeken | geplaatst op 6 juni 2019

€ 3.500,-kenmerken

Merk Melco
Categorie Netwerkspelers
Type N1ZH60/2
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2018
Geplaatst op 06-06-2019

Beschrijving


In nieuwstaat compleet met doos en orginele factuur (november 2018) van dealer.

Melco N1ZH60 Mk2 High Resolution Digital Music Library
In de filosofie van Makoto Maki, de oprichter van Melco, is de bron (draaitafel, CD-speler) de belangrijkste component. Maar bij het afspelen van digitaal opgeslagen muziek is er geen echt bron-apparaat in de traditionele zin. Er wordt gewerkt met een samenstelling van computer-gerelateerde apparaten (een router, een netwerk, een PC/laptop en een NAS) die het digitale bestand naar een netwerkspeler/streamer sturen. Maar van die hele samenstelling is alleen de netwerkspeler/streamer gebouwd als een audio-apparaat. De rest is eigenlijk bedoeld voor de overdracht van willekeurige data. En inmiddels weten we, dat een muziekbestand andere eisen stelt dan een “gewoon” databestand.

Daarom heeft de Melco N1ZH60 High Resolution Digital Music Library een uitgekiende opbouw, waarbij zeer veel aandacht is besteed aan het elimineren van storende invloeden die ontstaan door netwerk-gerelateerde oorzaken, alsmede een uitgekiend aansluitings- en bedieningsconcept. En: een computer is niet nodig! De Melco N1ZH60/2 is een uniek product, dat uitsluitend voor audio-doeleinden is gebouwd en dat alle voordelen van digitale muziekopslag heeft, maar niet de nadelen.

Er zijn verschillende manieren om de Melco N1ZH60/2 aan te sluiten. Hij kan met een USB-kabel rechtstreeks op de USB-aansluiting van een DAC worden aangesloten. Maar hij kan ook met een Ethernet-kabel op het netwerk worden aangesloten, zodat hij als een audiofiele NAS fungeert. Een derde, zeer speciale manier van aansluiten is de volgende: de Melco wordt via de “LAN”-poort met een Ethernet-kabel aangesloten op het netwerk en vervolgens met een tweede Ethernet-kabel via de “Player”-poort aangesloten op uw netwerkspeler (Naim, Linn, etc.).

Die laatste manier van aansluiten heeft het voordeel, dat uw muziekcollectie niet eerst door het netwerk hoeft te worden gestuurd voordat de netwerkspeler de muziek kan afspelen. Dat scheelt een heleboel vervuiling. Bovendien kunt u uw netwerkspeler blijven bedienen met zijn eigen app. Dat zorgt voor bedieningsgemak. En tenslotte zorgen een stukje zeer slimme software en een hoogwaardige “reclocking” voor een schone, jitter-arme weergave. Niet alleen uw eigen muziekcollectie klinkt beter dan wanneer u een “gewone” NAS gebruikt, maar zelfs streamingdiensten als Tidal klinken beter.

Ten opzichte van zijn eenvoudiger broertje N1AH60 heeft de N1ZH60/2 de volgende prestatie-verbeterende voordelen:
• twee voedingen (in plaats van één) van een hogere kwaliteit en met een lagere ruisvloer (“medical industry grade”);
• twee sets voedingscondensatoren van zeer hoge kwaliteit;
• een niet-magnetische, resonantie-dempende behuizing van dikke geanodiseerde aluminium panelen;
• een symmetrisch H-Cross frame in de behuizing, dat voor extra stabiliteit en extra weerstand tegen resonanties zorgt;
• 2 harddisks van 3TB die “zwevend” zijn gemonteerd, zodat mechanische resonanties niet kunnen worden overgedragen op de behuizing en de andere elektronica;
• een speciale 5V USB-aansluiting om externe apparaten mee te voeden (bijvoorbeeld een portable router);
• een aardingsklem.

Al deze prestatie-verbeterende extra voorzieningen maken van de N1ZH60/2 een bijzonder hoogwaardige High End muziekserver. De veeleisende muziekliefhebber kan niet om deze Melco heen. De N1ZH60/2 is echt een pure muziekmachine om van te watertanden en verslaat elke “gewone” NAS met gemak!
Het Britse tijdschrift HiFi+ heeft dit unieke apparaat zelfs uitgeroepen tot “Streamer Of The Year”.
EDITORS' CHOICE