Totem Acoustics Forest Maple

488 x bekeken | geplaatst op 24 juni 2019

€ 1.695,-kenmerken

Merk Totem Acoustic
Categorie Luidsprekersets
Type Forest
Serienummer
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 2009
Geplaatst op 24-06-2019

Beschrijving


Te koop: een paar Totem Acoustics Forest.

Prijs: €1695,-

Afmetingen: 19.5 cm x 87.1 cm x 26.9 cm
Fineer: Esdoorn / Maple

Nieuwprijs: €3900,-
Inclusief claws; à €499,-

Drie jaar heb ik mogen genieten van deze prachtige, ranke, high end speakers. Nu begint het audiovirus weer te kriebelen en is het tijd voor een upgrade. Met pijn in mijn hart zal ik afscheid nemen van deze beauties.

Totem is een eigenzinnig Canadees merk dat bekend staat om zijn open weergave, met een heel gedetailleerd en breed geluidsbeeld. Soms wordt het geluidsbeeld zelfs holografisch genoemd. De Forests zetten dan ook een heel breed en gedetailleerd geluidsbeeld neer, met een strak en diep laag.

Je zou kunnen vermoeden dat deze speakers alleen klassiek georiënteerd zijn. Het tegendeel is waar. Ikzelf houd van pop, rock en dancemuziek. Ook deze muziekstijlen doen het heel fijn op de Forests.

Hiervoor heb ik met veel plezier enkele jaren de Totem Sttaf beluisterd. De Forest doet de Sttaf op alle fronten verbleken. Mijn oog is ook gevallen op de prachtig ranke Totem Arrow, maar het dunnere geluid van deze speaker kan mij niet bekoren. De Totem Hawk is de enige speaker die in de buurt komt van de Forest. In de buurt, de Forest blijft wat mij betreft de winnaar.

Deze speakers lusten wel wat vermogen. Een redelijk zware en stabiele versterker is een must om ze vol tot hun recht te laten komen. Ikzelf gebruik een Naim Supernait. Een mooie set jumpers en speakerkabels is aan te bevelen om de klankkleur op jouw persoonlijke voorkeur te tunen.

Subwoofer? Laat die maar weg. Deze jongens gaan zo laag dat er absoluut geen subwoofer nodig is. De meeste subs zijn gewoonweg niet snel genoeg om de Forests bij te houden en vertroebelen het geluid. Ik heb zelf een Rel Strata III geprobeerd, zonder succes.

Kom eens langs voor een luistersessie in Alkmaar en laat je betoveren.

REVIEWS

Bron: Hifidelityreview
In terms of sheer musical prowess, the Totem Forest plays right on up there with the best in the game. A good friend of mine once said that Vince has the keen ability to recreate what is often lost in the mix-down process. That statement captures my own thoughts perfectly. Suddenly, I’ve found myself smitten all over again with this soul mover. Totem Acoustic has done it again

bron: Hifi
De Forest concurreert in een prijsklasse waar anderen gebruik maken van grotere kasten met meer elementen. Wie zich makkelijk laat misleiden door de grootte, heeft aan de Totem Forest de verkeerde luidspreker. Het is een speaker voor muziekliefhebbers. Laat ik het nog eens een fractie anders zeggen: het is een luidspreker voor mensen die graag van muziek willen genieten, en zo weinig mogelijk energie willen verspillen aan randzaken. Dat is een cliché, maar één dat door de Forest wel nieuwe betekenis krijgt. Ik ken ik geen speaker die dermate soepel, makkelijk en vanzelfsprekend muziek serveert als de Totem Forest (en zonder de grofdynamische problemen van een elektrostaat). Zo bezien zou de Forest een brede groep luisteraars moeten kunnen bevredigen. Zeer aanbevolen.

Bron: forum
Surely best speakers i`ve ever had.
Nearly perfect at the top and the bottom of the frequency band.
Very deep and controlled bass and sweet and dynamic high tones.
Surely frequency response is not linear (some frequency has more emphasis) and is very open in mid treble but they are impressive for rythm dinamic and deep and precise soundstage.
On my opinion they (i tried many amplifier) need a high current solid state amplifier with around 70-100 watt not a big solid state (200watt) if not of great quality (you may lose in microdinamics) and neither a tube amp.
I use with Densen DM10 Amplifier 75watt (after trying many other) and on my opinion is absolutely the best (i heard and suggest also Naim Bryston and Exposure).
The hig current is absolutely necessary to control the bass and create a good soundstage.
I position then 150 cm far from rear wall and 200 cm from side wall and i listen from 4-5 meter distance (little toe in is required).
In my case distance from rear wall influenced bass a lot and from side wall suondstage .
EDITORS' CHOICE